DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Ha nem bíznánk Bottasban, lecserélnénk

Bár Esteban Ocon érkezését fenyegetésként élheti meg a Mercedesnél Valtteri Bottas, a csapatfőnök bízik a finnben. Ha nem így lenne, elmondása szerint most azonnal megtörténne a csere.

A Force India kényszerű átalakulása Racing Pointtá (a hírek szerint még a 2019-es szezonnyitó előtt ismét nevet változtat majd az istálló) azt is eredményezte, hogy hiába nyújtott meggyőző teljesítményt az elmúlt két évben Esteban Ocon, nem lehetett maradása a gárdánál Lance Stroll érkezése miatt.

Ugyan versenyzői ülést nem talált a jövő évre, de szándékosan nem távozott a Formula-1 közeléből, a Mercedes teszt- és tartalékpilótai szerepkörben alkalmazza jövőre. Ebben pedig erősen benne van az a lehetőség, hogy 2020-ban már versenyzőként számítanak a fiatal franciára, aki egyébként úgy véli, hogy régi harcostársa, Charles Leclerc már 2019-ben beleszól a világbajnoki küzdelembe.

Hamilton már második éve támaszkodhatott Bottasra


Ezt ugyan a csapatfőnök sem titkolta, de azt tagadja, hogy ne bíznának változatlanul a gyenge évadot produkáló Valtteri Bottasban, különben nem ő ülne az egyik versenyautóban jövőre. „Igen, természetes, hogy Estebanban is gondolkodunk a jövőben. 2020-ra opcióval rendelkezünk Esteban Oconra, de rengeteg minden függ attól, hogy a Mercedesnek és főleg Valtteri Bottasnak hogyan sikeredik a következő szezon” – nyilatkozta Toto Wolff az ESPN számára.

„Egyáltalán nem vesztettük el a bizalmunkat Valtteriben. 100%-osan mögötte állunk, mindig megbízunk a pilótáinkban. Ha ugyanis nem állnánk teljes egészében Valtteri mögött, most rögtön cserélnénk. De nem tesszük. Úgy gondoljuk, ő a mi emberünk. Ugyanakkor tudjuk és látjuk, hogy Esteban is folyamatosan a rajtkövön áll, ő is nagyon lelkes, hogy vezethesse az autót.”

„Szerintem nagyon nehéz túllendülni lelkileg a helyzeten, hogy a csapattársát kellett támogatnia a világbajnokságban. Amint újra olyan helyzetben lesz, hogy az első helyekért harcolhat, nem kérdés, hogy az elsők közé kerül. Szocsiban is nyert volna, papíron legalább két-három győzelmet arathatott volna idén” – tette hozzá Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: