DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault is belerúgott egyet a McLarenbe

Épp elég baja van a wokingi F1-es istállónak, de Cyril Abiteboul nyilatkozata most aligha esett jól arrafelé: a Renault-nál meglepődtek azon, hogy nem a McLarennel harcoltak idén.

Nagy reményeket fűzött a McLaren a Renault-motorokhoz, miután az elmúlt években nagyon szenvedtek a Hondával, de ez a váltás sem jött be, semmit sem léptek előre 2018-ban, ez pedig sokakat meglepett - Wokingban is be kellett látni, hogy nem az erőforrás, hanem a karosszéria jelenti a fő problémát. Ezt pedig még a gyári Renault is megjegyezte...

"Kicsit meglepődtem, hogy a szezon nagy részében a Haas ellen kellett harcolnunk, hiszen azt vártam, hogy a McLarennel kell majd csatáznunk. Emlékezzünk, tavaly, amikor bejelentettük, hogy motort szállítunk a McLarennek, mindenki azt mondta, hogy őrültek vagyunk, hiszen a saját partnerünk fog minket legyőzni" - mondta az Autosportnak Cyril Abiteboul, a Renault csapatvezetője.

kick



Ez nem így történt, Abiteboul pedig ezzel természetesen azt akarta mondani, hogy ők simán jobb autót csináltak a visszatérésük utáni harmadik évükben, mint a nagy múlttal rendelkező McLaren. "Jó szezon volt és a csapat fejlődése egyértelmű. Nem kellene alábecsülnünk azt a munkát és előrelépést, hogy a kilencedikről a negyedik helyre jöttünk fel a harmadik évben. Történelemből nem vagyok jó, de elég sokáig kell visszamennünk, hogy találjunk egy ennyit fejlődő csapatot" - fényezte tovább istállóját a csapatvezető.

Persze azt sem tagadta, hogy nagy a hátrányuk a három topcsapathoz képest, de azt is hozzátette, hogy amilyen gyorsan fejlődnek, bármi elképzelhető a folytatásban. "Van frusztráció, de szerintem összességében elégedettek lehetünk azzal, amit elértünk, mert ezek voltak a céljaink: stabilizáljuk az istállót, legyünk többé-kevésbé a legjobbak a középmezőnyben és legyünk olyan pozícióban, hogy csökkentsük a lemaradást a topcsapatokhoz képest, ami egyértelműen a célunk 2019-re."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: