DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo: Félek a változástól

Daniel Ricciardo utolsó hétvégéjére készül a Red Bull színeiben, és biztos benne, hogy örömkönnyeket fog hullatni a verseny után, de abban is, hogy a renault-s kaland is hasonlóan élvezetes lesz.

Daniel Ricciardo legújabb nyilatkozata a The Players’ Tribune-ön olvasható, melyben megemlítette, mennyire nehéz, sőt félelmetes számára a csapatváltás. 2019-től ugyanis már sárga-fekete overállban láthatjuk versenyezni az ausztrált, aki a Renault-hoz távozik ötévnyi Red Bull-os szolgálat után.

„Próbáltam állni a sarat, az ütéseket, de ember… Egy idő után már belebetegedtem” – kezdte az ausztrál, aki azt állítja a Red Bull számára nem is csak egy csapat, ők a családja. „Általuk tudtam betörni, Dr Marko szakértő figyelme nélkül ma nem lehetnék itt, hogy az álmaimat éljem.”

Ricciardo fél, de izgatott


Ugyanakkor Daniel Ricciardo elismerte, hogy nyáron egy olyan döntést hozott, melynek meghozásakor a szívére hallgatott: „A változás ijesztő, sőt inkább kib*szott félelmetes, és tudom, hogy a karrierem következő állomásán sem lesz minden fenékig tejfel, de meg kellett hoznom ezt a döntést, hogy újból a legjobb énem láthassák.”

Ricciardo szerint az Abu Dhabi Nagydíj után el fogja hagyni a szemét néhány könnycsepp, mikor utoljára száll ki egy Red Bullból, azonban rendkívül várja már a renault-s kalandot, mely szerinte legalább akkora móka lesz, mint a Red Bull-os időszaka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: