DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

2020-tól biztosan jön a Vietnámi Nagydíj

Hosszú hónapok híresztelései után a Liberty Media most hivatalosan is bejelentette, hogy másfél év múlva egy újabb országba, Vietnámba is ellátogat a Formula-1 szezonja. Már a pálya vonalvezetése is megvan.

DrYq6WjXgAAAYhn



Vietnám az első ország, amit az F1-es kereskedelmi jogok új tulajdonosa, a Liberty Media hozott be a körforgásba. A pálya a Dél-kínai-tenger partján elnyúló ország északi részén található fővárosban, Hanoi központjában lesz, azaz egy újabb utcai pálya épül, amelynek vonalvezetését közzé is tették az F1 hivatalos oldalán a hír bejelentésekor.

A 2019-es versenynaptár már nem bővül, az ismert 21 helyszínt fogja tartalmazni, így a Vietnámi Nagydíj 2020-ban érkezik, valószínűleg a szezon első felében, hiszen áprilist már megjelölték lehetséges rendezési hónapként.

„Örömmel jelentjük be, hogy Hanoi Formula-1-es nagydíjat fog rendezni” – mondta üzenetében Chase Carey, a Liberty F1-es vezére. „A sportban való, 2017-ben kezdődött szerepvállalásunk óta folyamatosan beszéltünk arról, hogy új célállomásokkal szélesítenénk a Formula-1 vonzerejét, a Vietnámi Nagydíj pedig ezen törekvésünk kiteljesedése. Izgatottak vagyunk Hanoi érkezése miatt, amely jelenleg a világ egyik legizgalmasabb városa, gazdag történelemmel és elképesztő jövőbeli lehetőségekkel. Tökéletes recept ez a nagydíjversenyzéshez, és már várom, hogy igazi fénypontjává váljon az F1-es naptárnak. A csapatunk Hanoi városával és a promóterrel közösen dolgozva megalkotott egy olyan pályát, amely nemcsak nagy kihívás elé állítja a versenyzőket, de a rajongókat is látványos versenyzéssel kápráztatja el. Nagyon várjuk már, hogy 2020-tól ezen fantasztikus város utcáin száguldjanak majd a Formula-1-es autók.”

A hanoi pálya 5565 méter hosszúságú lesz, általa pedig négyre nő a kelet-ázsiai futamok száma, és hétre az ázsiaiaké, már ha Bakut és Szocsit is a kontinenshez számoljuk. Vietnám lesz a világ 33. országa, amely a történelem során Formula-1-es nagydíjat rendez.

DrYqPmAVAAA1GdU

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: