DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton végzett, Bottas most már nyerne

Csapattársa elérte idei célját, Bottasnak innentől nincs kötelezettsége a brit felé, ezért egyetlen cél, a győzelem lebeg a szeme előtt. Ez a téli felkészülésére is jó hatással lenne.

A Formula-1 élmezőnyét alkotó hat pilóta közül idén még Valtteri Bottas nem szerzett futamgyőzelmet, ez pedig meglehetősen frusztrálja az utóbbi időben Lewis Hamilton árnyékában versenyző finnt. Az idén több balszerencsét is elszenvedő pilóta szépen lassan annyira lemaradt a vb-címért küzdő Hamiltontól, hogy a szezon második felére kénytelen volt csapattársa törekvéseit támogatni. A brit Mexikóban bezsebelte ötödik címét, így Bottas azt érzi, megnyílt az út előtte, hogy végre ő is futamgyőzelmet ünnepelhessen. „Két futam van még hátra, és tudják, hogy mi a célom” – mondta a leintést követően.

bottas-portre-2018-mex



A tavalyi évet Bottas Abu Dhabiban egy futamgyőzelemmel zárta, amit idén is megismételne, elvégre nem mindegy, milyen hangulatban kezdi meg a téli felkészülést. „A szezon néha csalódással, néha örömmel ér véget, ez pedig befolyásolja a téli szünet kezdetét. Kellemes érzés a jó eredményből fakadó önbizalomlöket, de ha ez nincs is meg, más futamokra visszagondolva akkor is emlékeztethetem magam, hogy nem felejtettem el vezetni. Jól akarom zárni az évet, de ez nem létfontosságú.”

A finn csapattársa győzelmére is kitért egy pár szóban. „Nem kérdés, ismét nagyszerű éve volt. Végig, de leginkább a szezon második felében volt erős, komolyabb akadállyal pedig nem kellett szembenéznie. Gratulálok neki, igazán megérdemli a címet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: