DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell maga telefonált oda a Williamshez

A grove-iak frissen szerződtetett F1-es pilótája arról beszélt, hogy saját kezébe vette az ügyét és maga kezdeményezett az ügyben - persze az se árt, hogy valószínűleg F2-es bajnok lesz idén.

Ahogy arról már beszámoltunk, némi meglepetésre George Russell lesz a Williams egyik Formula-1-es versenyzője a 2019-es szezonban - a grove-iak ma jelentették be a fiatal brit pilótát, aki minden bizonnyal a Formula-2 idei bajnoki címét is megszerzi. Russell azt elárulta a tárgyalásokkal kapcsolatban, hogy ő maga kezdeményezett.

"Először nagyjából két héttel Hockenheim előtt kerültem velük kapcsolatba. Telefonon beszéltem Paddyvel (Lowe) és mondtam neki, hogy jövőre már a Formula-1-ben szeretnék lenni, a Williamsnél akarok versenyezni, lehet-e egy találkozóm vele és Claire-rel (Williams), ahol megbeszéljük ezt?" - idézi Russellt az Autosport.

epicruss



"Ez volt az a pont, amikor éreztem, hogy a dolgok mozgásba lendültek a Formula-1-ben és be kell szállnom, különben lemaradaok a lehetőségről. Hockenheim volt a pont, amikor megkezdődtek a tárgyalások és azóta folyamatosan haladtunk előre" - tette hozzá a brit fiatal, aki a Mercedes támogatását is élvezi.

"Mindig úgy éreztem, hogy jobb, ha én mondom ki a dolgokat ahelyett, hogy Toto, vagy másvalaki a Mercedestől venné fel a kapcsolatot. Ismertem Paddyt a Mercedestől, szóval nem éreztem kínosnak, hogy felemeljem a telefont és találkozót kérjek velük."

"Amikor a tárgyalások közben rossz hétvégéket teljesítünk, akkor nehéz magunkat eladni. Mondhatják, hogy csak annyira vagyunk jók, mint az utolsó hétvégén nyújtott teljesítményünk. Ha viszont kulcspillanatokban futamokat nyerünk, az sokat segít" - utalt arra a pilóta, hogy talán éppen a legjobbkor döntötte el (?) a maga javára az F2-es bajnoki címet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: