DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz: A motor a Renault visszaesésének oka

Míg korábban a francia gárda tűnt a legerősebbnek a három nagycsapat után, mostanra változott a helyzet. A Force India és a Haas is fenyegetést jelenthet nekik a negyedik helyért folytatott harcban.

A Mercedes és a Ferrari messze a Renault előtt jár motorerőben, de Japánban a Honda is sokat javult. A franciák rég nem vetettek be új erőforrást: még mindig a B-specifikációval mennek év közepe óta, ami Carlos Sainz szerint már nem elég a riválisok ellen.

„Úgy gondolom, hogy volt egy nagy visszaesés a motor miatt. Nem vártuk a Ferraritól és a Mercedestől az ilyen mértékű javulást szezon közben. Azt hittük, hogy a B-specifikáció elég lesz idénre, de most már látjuk, hogy nincs így. Hoztunk fejlesztéseket a karosszériára, talán az nem is olyan rossz, de a végsebesség nem az, amilyennek szeretnénk” – fejtette ki véleményét a spanyol az autó jelenlegi állapotáról.

A Renault azért nem veti be az újabb erőforrását, mert félnek, hogy gondok adódnának vele a az üzemanyag miatt. Így Sainz is úgy véli, inkább maradjanak egyelőre a réginél: „Ha nem lesz megbízható, akkor inkább ne. A csapat teljesen biztos benne, hogy a benzinünkkel az új motor nem elég megbízható, így rájuk bízom az ezzel kapcsolatos döntéseket.”

sainz-a-renault-motorrol-2018



„Úgy gondoljuk, hogy több lóerő kellene, ami nincs, és valamiért nem is tudjuk elérni. Ha a Q3-ban akartunk volna lenni Japánban, több erő kellett volna, és a Honda megmutatta, hogy ez lehetséges” – folytatta a gondokkal a spanyol.

Az is eredményezheti a visszaesést, hogy nem váltak be az újítások – véli Sainz: „Most hatalmas az év közben kialakult fejlesztési verseny. Van olyan csapat, amely hatalmas erőfeszítéseket tesz, hogy minden futamra hozzon valami újítást. Mi is nagyon sok alkatrészt vetettünk be, de talán nem hoztak olyan teljesítményt, mint a többieknek. Ki kell elemeznünk, miért van ez, mert jelenleg túl messze vagyunk ahhoz, hogy mindig a Q3-ért harcolhassunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: