DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel vigasztalta Gaslyt két éve

Az akkor F1-es ülés nélkül maradó GP2-es bajnok példaképéhez fordult jó tanácsért: a fiatal francia most is hálás a segítőkészségért, amelyet Sebastian Vettel tanúsított. Jövőre pedig már egymással fognak csatázni.

Jelenleg a Toro Rosso hiányban szenved fiatal pilóták terén, ezért inkább visszahívták Danyiil Kvjatot, míg két évvel ezelőtt, 2016 végén éppen az volt a probléma, hogy nem tudtak helyet biztosítani minden versenyzőjüknek. A Red Bullnál Daniel Ricciardo és Max Verstappen, a Toro Rossónál Carlos Sainz és Kvjat érdemelte ki a maradást, így a juniorprogram tagja, Pierre Gasly hiába nyerte meg a GP2-t, nem kapott ülést a Formula-1-ben. A francia elárulta, kihez fordult elkeseredettségében tanácsért: Sebastian Vettelhez.

„Igazán jól kijövök Sebbel, nyújtott már hasznos segítséget nekem. A GP2 után felkerestem őt, mert nehezen éltem meg, hogy a bajnokság megnyerése után nem mehettem egyenesen az F1-be. Jó helyen voltam a Red Bull-lal, de a rossz időben” – idézte fel a Beyond The Grid podcastnak Gasly, aki körül két év alatt nagyot fordult a világ, a Toro Rossótól már most a nagycsapathoz tart.



„Felkerestem őt azzal, hogy ’mit gondolsz a helyzetemről? Hogy látod a dolgaim és milyen tanácsot tudnál adni nekem?’ Leültünk, emlékszem, Mexikóban a versenyzői megbeszélés után, ahol szuper barátságos és kedves volt. Mesélt a tapasztalatairól a Red Bull-lal és arról, mit gondol, mit kellene tennem. Tanácsot adott, amilyet egy világbajnok adhat egy fiatal pilótának. Elmondta, hogy a Super Formula nagyszerű esély, ahol hajtanom kell, és megmutatnom nekik, hogy nem adom fel. Ők ezzel is tesztelnek engem.”

„Még most, a jelenlegi helyzetemben is beszéltem kicsit Sebbel. Végső soron ő az egyik példaképem. Talán furcsán hangzik, de a gokartozás során is felnéztem rá, és nagyszerű vele lenni az F1-ben” – árulta el Gasly, aki 2019-ben a Red Bull-lal várhatóan a legjobb helyezésekért csaphat össze a ferraris Vettellel. „Harcolni fogunk jövőre, de igazán tisztelem őt, nagy hatással van rám személyiségként. Rendkívül intelligens és alázatos. Én örülök, hogy egy ilyen kaliberű fickóval tartom a lépést, és mindig tanulhatok tőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: