DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalos - megvan a Toro Rosso egyik versenyzője!

Viharosan váltak el egymástól, most mégis volt visszaút a korábbi versenyző számára - a Toro Rosso hivatalosan is bejelentette, amit egy ideje már pletykáltak, miszerint Danyiil Kvjat lesz a csapat versenyzője 2019-ben.

Danyiil Kvjat évekig volt a Red Bull utánpótlás-programjának tagja, versenyzett a Toro Rossónál, majd az anyacsapat Red Bullnál, hogy aztán néhány kifejezetten gyenge verseny után lefokozzák a Toro Rossóhoz, ezzel megcsinálva a helyet Max Verstappennek.

Kvjatnál ekkor úgy nézett ki, valami megtört, és nem tudott már semmilyen kiemelkedő eredményt produkálni, végül pedig tavaly év végén ki is ebrudalták még a Toro Rossótól is. Ezután az orosz rövid ideig a Ferrari tesztpilótájaként tevékenykedett, a nyári, őrült pilótakeringőben viszont úgy alakultak a dolgok, hogy az ő neve is felmerült - némi meglepetésre - mint a Toro Rosso esetleges versenyzője.

00117016_620



Ez a forgatókönyv végül meg is valósult, ezzel kapcsolatban pedig az érintett így nyilatkozott: „Köszönettel tartozom a Red Bullnak és a Toro Rossónak, hogy ismét lehetőséget biztosítanak nekem arra, hogy az F1-ben versenyezhessek, ráadásul mindezt olyan helyen, amit nagyon jól ismerek. A Toro Rossónál mindig otthon érezhettem magam, biztos vagyok benne, hogy ez most sem lesz másképp. A Ferrarinak is hálás vagyok, hogy felhasználták a képességeimet fejlesztőpilótaként, így pedig kapcsolatban maradhattam az F1-gyel.”

A régi-új igazolással kapcsolatban Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója így nyilatkozott: „Danyiil nagyon sokat fejlődött abban a rövid időben is, amíg távol volt az F1-től.”

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke szerint az orosz megérdemel még egy esélyt. „Danyiil egy nagyon képzett versenyző hihetetlen nyers sebességgel, ezt többször megmutatta már a karrierje során. Voltak nehéz szituációk, amikkel szembe kellett néznie, de biztos vagyok benne, hogy ez a némi távol töltött idő, amely alatt érni tudott, segíteni fog neki az ilyen helyzetek kezelésében. Mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legjobbat adjuk neki, és biztos vagyok benne, hogy a legjobb még hátravan tőle. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: