DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Stroll úgy érzi, minden szempontból fejlődött

Lance Stroll és az egész Williams nem szerepel úgy idén, ahogy kellene. A kanadai pilóta mindössze kétszer tudott pontot szerezni, de ettől függetlenül érzi magán a folyamatos fejlődést.

A bakui pontszerzésen kívül Monzában sikerült még a Williamsnek az első tíz között végeznie. Elég nagy pálfordulás ez az esztendő a csapat számára az előzőekhez képest. Gyakorlatilag 2018-ban egy-két helyszín kivételével a grove-iak átvették a sereghajtó alakulat szerepét a Saubertől.

Az autó teljesítménye miatt Lance Stroll is beleszürkül a mezőnybe, de ennek ellenére érzi magán a folyamatos javulást: „Még nagyon sokat kell tanulnom. Minden hétvégén sok tapasztalatot gyűjtök, és akárhányszor beülök az autóba, úgy érzem, hogy folyton tanulok.”

„Ha azon töprengek, hol jártam tavaly, rá kell jönnöm, hogy nagyon hosszú utat tettem meg idáig versenyzőként, és rengeteg tapasztalattal gazdagodtam. Ráadásul még csak 19 éves vagyok, így még nagyon sokat fejlődhetek.”

 stroll-minden-teren-fejlodott-2018



A kanadai pilóta határozottan azt érzi, hogy jobb versenyzővé vált az előző esztendőhöz képest: „Sajnos az idei év nagyon nehéz az autóval és a csapattal. Így nem voltam képes megmutatni a fejlődésem mértékét, de úgy gondolom, hogy sokkal jobb vagyok és sokkal többet ki tudok hozni az autóból. A jelenlegi helyzetünk miatt ez most nem látszik, mert nem ott tartunk, ahol kellene.”

„Sokkal jobban mennek a dolgok a versenyeken, az időmérőkön, a stratégiában, a rajtjaim is jól sikerülnek, és úgy érzem, minden szempontból fejlődtem. Szeretnék folytatni a javulást, és építeni magam versenyzőként, mert az ember itt sem fejezi be a tanulást, ugyanúgy, mint a többi sportban, én pedig ezen dolgozok minden egyes nap” – zárta le nyilatkozatát céljaival Storll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: