DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Máris érezhető a Raikkönen-hatás a Saubernél

Fred Vasseur szerint a csapatnál dolgozók motiváltabbak, a leendő munkavállalói egyre többen vannak, a szponzorok pedig bombázzák őket az ajánlatokkal - óriási lökést adhat nekik a finn F1-es visszatérése.

Fred Vasseur, az Alfa Romeo Sauber csapatvezetője szerint Kimi Raikkönen visszatérésének már most is érezhető hatása van annak ellenére, hogy majd csak hónapok múlva áll munkába régi-új istállójánál: a csapattagok jó hangulata és bizakodása mellett anyagilag is komoly előnyöket jelenthet számukra a finn átigazolása.

"Óriási lökést ad az, hogy egy olyan valaki, mint Kimi, csatlakozik a projekthez, bízik a csapatban, bízik mindenkiben, aki a csapat tagja. Önbizalmat ad az, hogy egy világbajnok azt gondolja, hogy jó munkát végzünk. A tervezőknél voltam, amikor kijött az email Kimi visszatéréséről és a reakció az volt, hogy 'húha'" - idézi Vasseurt az Autosport.

afinn



"Volt már egy ilyen lökésünk az Alfa Romeo érkezésénél. Az előtt kerestük az önéletrajzokat, utána viszont rengeteget kaptunk belőlük. Szerintem most Kimivel is ugyanez lesz majd. A toborzás fontos és nem a mennyiség a lényeg, hanem hogy a megfelelő embereket találjuk meg. Ha a bokszutca meggyőződik arról, hogy a projektünk erős, akkor további önéletrajzokat kapunk majd és szerintem Kimi jelenléte motiváló mindenki számára. Ő fogja meggyőzni az embereket, hiszen ha ő csatlakozik hozzánk, akkor más is megteheti" - magyarázta.

"A bejelentés ugyanakkor a marketing szempontjából is nagy lökést jelent. Kimi hatását hétről hétre fogjuk felfedezni, hiszen egyike lesz a három világbajnoknak a rajtrácson és ez nagy dolog. Szinte minden területről kapunk szponzori ajánlatokat és ez furcsa érzés, valószínűleg alá is becsültem ezt a hatást" - foglalta össze Vasseur.

Ráadásul az autó fejlesztésében is kulcsszerepe lehet a Ferraritól visszatérő pilótának. "Kimit úgy tartják számon, mint jó fejlesztő pilóta, erős visszajelzésekkel, ami nálunk fontosabb, mint egy kétszer vagy háromszor ekkora csapatnál. Szükségünk van egy ilyen vezérre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: