DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A spái bukás óta nem múlik Alonso kézfájdalma

Bár elmondása szerint az autóban nem, csak fogmosáskor veszi észre, mégsem akar gyógyulni a spái balesetkor szerzett sérülése Fernando Alonsónak. Ráadásul extra sűrű évzárás elé néz az F1 és a WEC miatt.

A spanyol számára fizikálisan sem múlt még el a három héttel ezelőtti Belga Nagydíjon történt rajtbaleset emléke. Bár nem beszélt róla közvetlenül az eset után, Alonso jobb kezét ütés érte, amikor McLarenjével tehetetlenül átrepült Charles Leclerc autója felett. Most Szingapúrban a Racefansnak fedte fel, hogy továbbra is problémái vannak a kezével.

alonso_8



„Azt hittem, mostanra rendbe jön, de a fájdalom szintje nagyjából változatlan maradt. Elég furcsa. Vezetés közben az adrenalin miatt egyáltalán nem érzem, inkább a mindennapi tevékenységek során fáj, például fogmosáskor” – mondta a spanyol, hozzátéve, hogy a Szingapúri Nagydíjat követően újabb orvosi vizsgálatra megy.

Szüksége is lesz a százszázalékos egészségre, hiszen ezzel a hétvégével 2018-as szezonjának második sűrű periódusát kezdi meg. Mivel idén a Formula-1 mellett a Hosszútávú Világbajnokságban is teljes programot fut, május közepe és július közepe között volt egy nyolchetes periódusa, amikor verseny vagy teszt miatt minden hétvégén jelenése volt valamelyik sorozatban. Mostantól kezdve a november végi Abu Dhabi Nagydíjig 11 hétvége alatt 9 futamra kell elutaznia, amitől a különböző időzónák miatt jobban is tart.

„Úgy gondolom, hogy ez most egy kicsit nehezebb lesz, mivel a versenyhelyszínek távolabb lesznek egymástól. Amikor nyáron zsinórban nyolc hétvégén voltam foglalt, akkor Silverstone-ba, Paul Ricardra, Ausztriába, Le Mans-ba kellett utazgatom, szóval minden Európában volt. Most viszont Japán, Austin, Brazília, Kína és Abu Dhabi között kell majd ingáznom, ami bizonyára jobban igénybe vesz majd” – mutatott rá. „De remélhetőleg sikerült jól felkészülnöm, és legjobbamat nyújtom majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: