DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari tárt karokkal várja Schumachert

A Scuderia csapatfőnöke is figyeli Mick Schumacher ugrásszerűen javuló teljesítményét a Formula-3-ban és kijelentette, Maranello ajtaja mindig nyitva áll a hétszeres bajnok legenda fia előtt.

A héten egyszer már szóba került Mick Schumacher neve a Formula-1-ben, ám a híresztelést, miszerint a Toro Rosso húzna egy merészet és leszerződtetné az ifjú Schumachert már 2019-ben, gyorsan cáfolta Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója. Maurizio Arrivabene azonban szívesen látná a Ferrari kötelékében a hétszeres világbajnok fiát, egyelőre a csapat akadémiáján.

A korábban az F3-ban semmi különöset nem mutató ifjonc hirtelen rálelt a győzelem receptjére és az utóbbi négy versenyhelyszínen összesen hat futamgyőzelmet aratott, legutóbb a Nürburgringen tarolt és mindhárom versenyen elvitte a pálmát.

A jövőben a Ferrari F1-es pilótájává is válhat Mick Schumacher?


A családi kötődés miatt Schumachernek egyértelmű helye lenne a Ferrari juniorprogramjának akadémiáján, ám egyelőre a 19 esztendős német független szeretne maradni, ezért nem kötelezte el magát egyetlen F1-es csapat juniorképzése mellett sem. Az olasz istálló főnöke sem szeretné siettetni a dolgot, ezzel nyomás alá helyezni egykori legsikeresebb pilótájuk fiát.

„Ha Mick Schumacher érdekeit tartjuk elsősorban szem előtt, akkor a legfontosabb, hogy hagyni kell őt fejlődni és kibontakozni anélkül, hogy extra terhet helyeznénk rá. Az utóbbi időszakban elért eredményei nagyon nagyon jók, remélem, nagyszerű karrier áll előtte” – nyilatkozta Arrivabene a Motorsport.com szakoldalnak.

„Ez a név történelmi fontosságú oldalakat írt a Ferrarinál, Maranello ajtaja természetesen mindig nyitva áll Mick előtt. De csak önmagunk becsapása nélkül. Ez a Schumacher család döntése lesz. Mindig azt mondogatom, hogy hagyni kell, hogy a fiatalok jól érezzék magukat, közben azért fejlődjenek. Aztán meglátjuk, hogyan alakul a jövő. Hogyan mondhatna nemet Maranello egy Schumachernek?” – tette hozzá Arrivabene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: