DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem ért egyet az olaszokkal a korábbi Ferrari-elnök

Luca di Montezemolo szerint a brit egy fantasztikus bajnok, aki mindig korrekt volt, ellentétben az olasz szurkolókkal - a Mercedes csapatutasítását is megvédte, ő is ezt tette volna.

Többen is véleményt formáltak az olasz szurkolók monzai viselkedésével kapcsolatban, hiszen a tifosi hangos pfújolással "köszöntötte" a dobogón Valtteri Bottast és Lewis Hamiltont, utóbbit pedig egyébként is többször megtalálták a taljánok a hétvége folyamán. Az esetről Hamilton, Bottas és Kimi Raikkönen is beszélt, de a Scuderia korábbi elnökének, Luca di Montezemolónak sem nyerte el a tetszését.

"Ami történt, az nagyon-nagyon rossz dolog és eléggé fel is dühített" - mondta di Montezemolo a BBC kérdésére. "Lewis egy fantasztikus bajnok, aki mindig rendkívül korrekt volt és fantasztikus futamot produkált. Ennyi" - fejtette ki a véleményét tömören a szurkolókról és Hamiltonról a korábbi elnök, majd rátért a Mercedes csapatutasítására is.

hami



"Elmondhatom, hogy több bajnoki címet is nyertünk így még az én elnökségem alatt Kimivel és Felipe Massával, Rubens Barrichellóval és Michael Schumacherrel, Michaellel és Eddi Irvine-nal. Ez a versenyzés része. Bottas semmi inkorrekt, vagy szabálytalan dolgot nem tett, futotta a maga versenyét" - magyarázta.

"Amikor hallottam, hogy ezért kritizálják őket... ez normális. Az életben nehéz nyerni, de még nehezebb elfogadni, ha nem nyerünk. Szóval nem voltam boldog amiatt, amit a nyilvánosságtól láttam vasárnap. A Mercedes elvégezte a feladatát, ha én irányítanám még a Ferrarit és abban a helyzetben lennék, mint a Mercedes, pontosan ezt tenném én is" - tette egyértelművé a véleményét. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: