DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Meggondolatlanabbul vezet Alonso?

Pierre Gasly agresszivitása miatt emelt szót Alonso ellen. A páros az F1-es Olasz Nagydíjon ütközött, Gasly szerint a spanyol "jövőre már úgysem leszek itt" hozzáállása miatt.

Minimum két személy orrolt meg Fernando Alonsóra a Formula-1 múlt hétvégi monzai kitérője során – míg Kevin Magnussen szombaton, addig Pierre Gasly vasárnap tette szóvá a sorozatból visszavonuló pilóta viselkedését. A Toro Rosso és a McLaren pilótája a futam negyedik körében került konfliktusba, ami Gasly szerint nem kérdés, hogy a spanyol tudatos viselkedéséből fakadt.

„Az történt, hogy a biztonsági autó után egymás mellett érkeztünk az egyes kanyarba, én voltam kívül, ő pedig teljesen leszorított a pályáról. Próbáltam a vonalon belül maradni, de egyszerűen nem hagyott elég helyet, így át kellett ugratnom a fekvőrendőrön. Utána ráadásul még hozzám is ért, ami miatt a padlólemezem jobb oldala teljes hosszában megsérült. Onnantól kezdve irányíthatatlan volt az autóm, összevissza csúszkáltam” – mesélte a francia.

gasly-alonso-utkozes-monza-2018



„Sportszerűtlen volt a megmozdulása – ha ketten vagyunk egymás mellett, akkor egy autónyi helyet kell hagyni, de ő ezt nem tette meg. Tudom, hogy nem bír minket, mert mi a Honda motorjait használjuk. Tisztáznunk kell a helyzetet, de én nem az a fajta vagyok, aki ilyen dolgokból nagy ügyet csinál. Ha valamit közölni akarok, azt megteszem szemtől szembe.”

A francia szerint nem is kérdés, visszavonulásának bejelentése óta Alonso más mentalitással vezet. „Számomra egyértelmű, hogy megváltozott a szemlélete, mióta tudja, hogy nem a Formula-1-ben fogja folytatni. Most még agresszívebb, mint korábban” – véli a huszonkét éves versenyző.

Gasly nyilatkozatát követően a Racefans felkereste az FIA versenyigazgatóját, Charlie Whitingot, aki úgy fogalmazott, hogy verseny közben „nem hívták fel a figyelmüket” az esetre, ám „később utánanéznek”.

Alonso végül elektronikai probléma miatt feladta a versenyt, Gasly pedig a 15. helyen ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: