DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean szerint ő most olyan, mint Djokovic

A Haas F1-es pilótája a szerb teniszcsillaghoz hasonlította saját magát és a formáját - szerinte jó látni, hogy Novak Djokovic nyert Wimbledonban, ez mutatja, hogy ő is képes lehet még kimagasló teljesítményre.

Formula-1-es karrierje talán legnehezebb időszakát éli Romain Grosjean, hiszen azzal már nem nagyon tudja általni magát, hogy hamarosan megkaphatja a nagy lehetőséget a Ferrarinál, vagy más élcsapatnál, sőt, jelenleg még a Haastól is inkább kifelé áll a rúdja. Az idei szezonban ő hibázott legtöbbször a mezőnyben, miközben csapattársa, Kevin Magnussen jobbnál jobb teljesítményekkel rukkol elő - szerinte azonban kár lenne még őt leírni.

"Van, hogy az embernek vissza kell magát raknia oda, ahova tartozik és ahhoz, miről tudja, hogy képes megcsinálni. Az életben van, hogy különböző okok miatt nehezebb időszakon megyünk keresztül" - idézi az Autosport a francia versenyzőt, aki egy sporthasonlatot is talált helyzete szemléltetésére.

rogro_1



"Nézzük meg Djokovicot, ő a világ első számú teniszezője, mégsem találta magát két évig, majd most nyert Wimbledonban, ezt remek látni. Nem vesztette el a teniszképességét, vagy a fizikai képességeit, egyszerűen csak más volt, ez néha így megy. Nekem volt némi balszerencsém, aztán néhány nehéz pillanatom, majd még több balszerencsém és innen nehéz volt visszatalálni" - magyarázta.

A rengeteg hiba (még felsorolni is hosszú lenne az ideieket...) ellenére az utóbbi időben mutatott pozitív dolgokat is, Németországban például a tizenkettedik helyről a hatodikra zárkózott fel a hajrában, így reméli, hogy most már maga mögött tudhatja ezt a nehéz időszakot. "Remélhetőleg visszatértem oda, ahol tudom, hogy mit kell csinálni és ha ez a helyzet, akkor a dolgok jóra fognak fordulni, mint ahogy Németországban történt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: