DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Szirotkin: Sokszor nagyon nagyon jól vezetek

Szergej Szirotkin az egyetlen pilóta a mezőnyben, aki még nem rendelkezik világbajnoki ponttal. Ez a sereghajtó Williamsszel nem annyira meglepő, ám az orosz úgy véli, a gyenge autó elrejti tudását.

Sokan féltették a patinás istállót a téli szünetben, hogy tapasztalatlan és gyenge pilótapárossal vág neki a 2018-as szezonnak, ám a legrosszabb rémálmokat is alulmúlja idén a Williams teljesítménye, igaz, ez kisebb mértékben múlik a Lance Stroll – Szergej Szirotkin pároson, sokkal inkább a versenyképtelen autón.

Szirotkin pont nélkül áll tizenkét futamot követően, de Strollnak is csak egy ízben sikerült begyűjtenie négy egységet, kihasználva a sok kiesőt Bakuban. A legutóbbi hét versenyen mindössze egyszer győzte le Stroll Szirotkint, mégis a statisztika az újonc orosz tudását mutatja ennyire gyengének. Ő maga azonban tisztában van képességeivel és várja, hogy felülkerekedjenek az FW41 súlyos problémáin.

„Nem könnyű így látni minket, mivel a szezont megelőzően egészen más elvárásokat fogalmaztunk meg. Az első néhány futam után mindenkire sokkolóan hatott, amikor rájöttünk, milyen szituációban vagyunk. Alaposan vissza kellett venni saját magammal szemben támasztott elvárásaimból is, a csapat ugyanezt tette” – nyilatkozta Szergej Szirotkin a Racer szakoldalnak.

Szirotkin teljesítményét elrejti az elképesztően gyenge autó


„Gyakran előfordult, hogy belül éreztem, nagyon nagyon jól vezettem, de kívülről ebből nem látszott semmi különös. De így is élvezem, hogy részese lehetek. Vállalom a felelősséget és a kihívást, hogy megtaláljuk a megoldást és kilábaljunk ebből a helyzetből. Érzem a bizalmat, belül pedig a magabiztosságot.”

„Természetesen nehéz feladat áll előttünk, de én is a csapat része vagyok. Élvezem a rám váró szerepet. Nagy kihívás lesz, de óriási reménnyel és bizalommal indulok neki, hogy átlendülünk együtt, csapatként a nehézségeken” – tekintett előre Szirotkin.

Azzal azonban, hogy Lance Stroll szinte teljes bizonyossággal távozik a csapattól és az ő szponzori pénze mellett a főtámogató is távozik, még inkább nehezedik a Williams dolga 2019-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: