DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A szerződéséért hajtott Németországban Ericsson

Újonc csapattársa, Charles Leclerc kis túlzással agyba-főbe veri őt, Marcus Ericssonnak így meg kell ragadnia minden egyes kínálkozó esélyt a pontszerzésre. A hockenheimi esőben sikerült.

2018-at még jobban kezdte Charles Leclercnél, azonban néhány futam „beszokás” után a monacói újonc olyan sebességi fokozatba kapcsolt és olyan ütemben kezdte el gyűjteni a pontokat, hogy Marcus Ericssonnak igencsak fel kellett kötnie azt a bizonyos alsónadrágot, hogy tartani tudja a lépést csapaton belül.

Bár Ericssonnak még mindig csak öt pontja van, szemben Leclerc tizenhármával szemben, az kétségtelen, hogy a svéd számára nem is jöhetett volna jobbkor a Német Nagydíjon elért kilencedik hely és az ezért járó két pont.

„A pontszerzés volt a célom már a verseny előtt is, tudtam, hogy képes vagyok rá” - nyilatkozott Ericsson a Formula-1 hivatalos weboldalának. „A lágyokon indulva tiszta volt a terv: kellett egy hosszú első etap, valami olyasmi, amilyet Ausztriában is futottam, hogy egy kicsit el legyen tolva a taktikám a többiekhez képest, és a végén támadni tudjam az előttem lévőket frissebb gumikon.”

00118013_699



A terv így vagy úgy, bevált. „Így tettem Ausztriában is, ez ugyanis az autónk egyik legnagyobb erőssége. Amikor 25-30 kör után mindenki szenvedni kezdett a gumijaival és kiment a bokszba újakért, én tudtam rájuk vigyázni, majd az üres pályán tudtam futni pár kimondottan jó kört.”

Mivel Leclerc az időmérőkön is 9-2-re vezet ellene (ez volt a második alkalom, hogy ő végzett előrébb szombaton), Ericsson tisztában van vele, hogy bizonyítania kell, már csak azért is, mert a monacói olyan jól megy, hogy már a Ferrarival is szóba hozták.

„Fontos, hogy minden egyes alkalommal, mikor kint vagy a pályán, megmutasd, mire vagy képes. Főleg ilyenkor, amikor a jövődért versenyzel. Nagyon sok a pletyka, nekem pedig bizonyítanom kell, hogy továbbra is megérdemlem az ülést. Az ilyen vasárnapok nyilván segítenek az ügyemben, de a szombat sem volt most rossz, igaz, lehetett volna még ennél is jobb. Ilyen erős versenyekből kellene még több, szombaton viszont találnom kell valamit.”

„A döntés Freden múlik, de úgy érzem, én is részese vagyok ennek az átalakulásnak, szóval nyilván jó lenne folytatni. A miénk talán a legnagyobb fejlődés, ez pedig nagyszerű dolog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: