DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ericsson veszélyben érzi ülését

Az F1 rajongói általában nem tartják sokra Marcus Ericssont, egyszerű fizetős pilótának tartják. Bár az idei évre feljavult, teljesítménye messze elmarad Charles Leclerc-től, érzi, hogy javulnia kell.

Versenytempóban egészen jól felzárkózott a korábban meglehetősen lenézett svéd, de a kvalifikációk döntő többségében Leclerc alaposan elpáholja csapattársát. Silverstone-ban például egykörös tempóban hét és kilenc tizedmásodperc közti előnnyel rendelkezett az újonc monacói. A rutinos svéd pedig kezdi veszélyben érezni ülését, ha nem javul.

Ericsson is érzi, hogy az időmérő edzéseken jelentősen javulnia kell ahhoz, hogy jóval több pontot szállíthasson a Sauber csapatnak, ezzel pedig megtarthassa ülését a jövőben is. Bár az évad elején Leclerc bizonytalanul kezdett, Ericsson viszont rögtön egy kilencedik helyezést hozott Bahreinben, ezzel két pontot szerzett.

Utána azonban Leclerc fokozatosan átvette az irányítást csapaton belül, mind az időmérőkön, mind a versenyeken jelentősen elveri Ericssont és a pontszerzésben is jeleskedik. Tavaly óta még többet számít a jó rajthely a Formula-1-ben, a fiatal monacói tehetség pedig igen erős ebben, így jóval több egységet szerez, mint csapattársa, aki a versenyen hiába lenne gyorsabb, előzni nem tud, mivel ezekkel az autókkal nagyon nehéz közelről követni az előtte haladót a turbulencia miatt.

Az újonc Leclerc az elmúlt két hónapban lemossa csapaton belül Ericssont


„Meg kell találnom a módját, hogy jobb legyek az időmérőkön, ez lenne a kulcs a sikerhez. Számomra most ez a legnagyobb kihívás, mivel úgy vélem, a versenytempóm olyan erős, mint bárki másé. Azzal az autóval, amivel jelenleg rendelkezünk, magabiztosan vezetek a futamokon, a gumikezelésben kifejezetten erős vagyok, ahogy ezt Ausztriában is megmutattam” – nyilatkozta Marcus Ericsson.

„Szerintem, ha néhány hellyel előrébb tudnám kvalifikálni magam (kicsit közelebb a top tízhez), jóval eredményesebb lehetnék a versenyeken. Leginkább erre próbálok összpontosítani a csapattal és minden segítséget megadunk egymásnak, hogy sikerüljön. Fontos visszajelzések a beállításokról, a gumikról, a vezetésről, mindenről.”

„Kulcsfontosságú lenne, hogy ezzel minél több pontot szerezhessek, tovább fogunk ezen dolgozni már Hockenheimre is. Fontos lenne többet mutatnom már a nyári szünetet megelőzően” – tette hozzá a svéd pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: