DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: Ricciardo maradni fog a Red Bullnál

Mark Webber szerint honfitársa maradni fog a Red Bullnál, mivel valószínűleg nem is nagyon volt lehetősége jobb csapathoz igazolni. Hamilton fogja elindítani a dominót Webber szerint is.

Ricciardo átigazolása a legforróbb téma mostanság a pilótapiacon, de Mark Webber szinte biztosra veszi, hogy az ausztrál maradni fog jelenlegi csapatánál, miután a 29 éves pilóta számára nem nagyon létezik jelenleg jobb opció a Red Bullnál.

Daniel Ricciardo 2014-ben váltotta visszavonuló honfitársát a bikáknál, és azóta is náluk versenyez. Webber elmondta, ő hogyan látja ezt a helyzetet: „Úgy gondolom, marad. Nem tudom, mennyi időre fog aláírni, de megérte várnia” – mondta Webber a Speedcafe.com-nak.



Ricciardo kétszer nyert már 2018-ban, először Kínában, aztán jött a hihetetlen monacói diadal, így jó alkupozíciót harcolt ki magának: „Jó pozícióban van, jelenleg eléggé fent van az ázsiója, de mint mind tudjuk, Hamilton lesz a kulcsfigura. Mármint rajta kívül is vannak ebből a szempontból fontos emberek, de jó helyen és jó időben kell lenned, hogy lecsaphass az ilyen lehetőségekre.”

„Igazából a Red Bull volt az egyetlen reális lehetősége. A többi csapat, amivel hírbe hozták inkább csak a középmezőnyhöz elegendő. Nem tudom, hogy ezek nem csak pletykák voltak-e, hogy a Red Bull megmozduljon. Viszont én beszélgettem vele, és nagyon jól tudja az én álláspontomat. Könnyű azt gondolni, hogy a szomszéd fűje zöldebb. Azok a csapatok, amelyek most a topon vannak, már foglaltak, és nagyon nehéz az utolsó szabad ülést megszerezni.”

Ricciardo többször elmondta már, hogy még a nyári szünet előtt szeretne pontot tenni az ügy végére, így ha minden a terv szerint alakul, két héten belül lezárulhat a Ricciardo-saga.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: