DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn: Nem fordíthatunk hátat Silverstone-nak

A 2019-es év végén lejár a Liberty Media és Silverstone közötti szerződés, és a rendezők sokallják a költségeket, azonban Ross Brawn szerint mindenképp szüksége van az F1-nek Silverstone-ra.

A pálya üzemeltetője, a British Racing Drivers’ Club tavaly úgy döntött, hogy csak 2019-ig rendezik meg a Brit Nagydíjat, ugyanis elmondásuk alapján nem megengedhető Silverstone-nak, hogy ekkora összeget fizessenek jogdíj gyanánt. A 2017-es versenyhétvége rendezési költségei meghaladták a 16 millió Fontot is, s így is sikerült elérniük, hogy megszüntessék a korábban, még Bernie Ecclestone-nal kötött szerződésben foglaltakat, melyek szerint minden évben 5%-kal nőtt volna a jogdíj.

Több, mint 140000 rajongó látogatott ki idén a Brit Nagydíjra vasárnap, ami az egyik legmagasabb szám az egész versenynaptárban, ezért Ross Brawn is úgy gondolja, hogy hiba volna lemondani erről a pályáról: „Biztos vagyok benne, hogy sikerül megoldást találnunk. Nem fordíthatunk hátat Silverstone-nak” – mondta Brawn a Sky Sports riporterének.

Brawn szeretné, ha a jövőben is Silverstone adna otthont a Brit Nagydíjnak


„A legnagyobb akadályt az jelenti, hogy minden teljesen nyilvánosan zajlik. A többi pályával zártkörűen tárgyalunk, és általában sikerül is elég hamar megegyeznünk. Itt viszont valamiért azt az utat választják, hogy mindent nyilvánosságra hoznak, ami megnehezíti a dolgokat. De valamit kitalálunk.”

Esett már szó arról is, hogy egy törvénymódosításnak köszönhetően már London utcáin is lehetne versenyt rendezni, így a Brit Nagydíj továbbra is a naptárban maradhatna, de a Formula-1 vezetői elszántak, hogy megtartsák Silverstone-t. Korábban már Azerbajdzsánban és Németországban is szóvá tették, hogy elképesztően magasak a költségek, sőt, úgy fest, hogy jövőre nem is lesz Német Nagydíj.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: