DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: A Hondával a Ferrari szintjén lehetünk

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint jövőre a Honda-motorral a Ferrari szintjén lesznek, mivel a karosszéria most is tökéletes, viszont nagyobb lesz a motorerő.

A Red Bull szezonja eddig felemásan sikeredett. Voltak ütközései mindkét versenyzőjüknek, egymással is csattantak, illetve műszaki problémák is hátráltatták őket. Ugyanakkor az eddig eltelt kilenc nagydíjból ugyanúgy hármat nyertek meg, mint a Mercedes és a Ferrari, így lehet okuk az optimizmusra. A konstruktőri pontversenyben azonban a botladozások miatt 58 pontos hátrányban vannak a Ferrarihoz képest.

Marko szerint ez azonban könnyedén megváltozhat 2019-re. Elmondta az osztrák News.at lapnak, hogy szerinte nagy előrelépés lesz a Hondára való átállás: „A mi karosszériánk a legjobb a mezőnyben, csak a tiszta erőt hiányoljuk. A Mercedes előnye mára eltűnt és a Ferrari építi a legjobb erőforrást. Mivel nekünk nincs kvalifikációs üzemmódunk, a versenyeken kell visszahoznunk ezt a hátrányt, ahol sokszor ugyanolyan gyorsak vagyunk, vagy akár a leggyorsabbak.”

Marko szerint 2019-ben bajnokesélyes lehet a Red Bull


„Semmit sem kell változtatnunk az autón, mivel tökéletes. Befoghatjuk akár a Ferrarit is a Hondával. A japánok gyára Sakurában egy elképesztő technikai létesítmény, amely rendelkezik a legújabb szimulátorokkal és egyéb modern felszerelésekkel. Anyagi problémákba nem fogunk ütközni, ők pedig be akarják bizonyítani, hogy képesek összerakni egy győztes motort.”

Mint ismert, a Red Bull június 19-én jelentette be, hogy több, mint 10 éven át tartó partnerségi kapcsolatának véget vet a Renault-val és Honda-erőforrásokra cseréli a franciákat az istálló.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: