DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Tovább folytatja tündöklését Leclerc?

Zsinórban három versenyhétvégét teljesít a száguldó cirkusz mezőnye, a második állomáshoz érkeznek. Charles Leclerc és a Sauber istálló remek formában van, Ausztriában is ezt folytatnák.

A tavaly csak szenvedő svájci csapat idén újjászületett a bivalyerős Ferrari-motor és a kitűnő teljesítménnyel jelentkező újonc, Charles Leclerc vezetésével. Nyolc versenyből már negyedszer szerzett pontot az Alfa Romeo Sauber valamelyik pilótája, összesen tizenhárom egységnél járnak. 

Leclerc újonc létére tizenegyet vállalt az eddigi pontokból és Ausztriában is folytatná eddigi sikertörténetét. „Alig várom, hogy Ausztriában versenyezhessek. A monacói mellett a Red Bull Ring a kedvenc pályám. Nagyon rövid, de van egy különleges ritmusa, amit rettentően kedvelek” – nyilatkozta Charles Leclerc.

Leclerc újonc évében is felhívja magára a figyelmet


„A rengeteg rajongó mellett számos eseménnyel találkozhatunk a hétvége folyamán, ami még különlegesebb érzést ad a helyszínnek. Vezetési szempontból a kedvenc részem az utolsó két kanyar. A csapat nagyszerű munkát végez azzal, hogy hétről hétre fejleszti a versenyautót.”

„Ahogy lépkedünk előre, az nagyon motiválóan hat mindenkire. Érdekes lesz látni, mire megyünk Spielbergben, az Osztrák Nagydíjon” – tette hozzá a monacói tehetség. Csapattársa, Marcus Ericsson kiemelte, hogy nagyon szoros időmérőre számít a rövid pálya miatt, mivel minden apróságnak jelentősége lesz egy mért körön.

Le Castellet-ben Jules Bianchi édesapja nyilatkozatában kiemelte, hogy figyelemmel kíséri Charles Leclerc pályafutását és szurkol neki, hogy sikerüljön beteljesítenie azt, ami fiának már nem adathatott meg. Jules Bianchi keresztfia Charles Leclerc már most kiemelkedik tehetségével, egyre többször a Ferrarival hozzák összefüggésbe, ahogy annak idején Bianchi is nagy eséllyel a Scuderiánál kötött volna ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: