DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Elfogytak Ricciardo lehetőségei - marad a Red Bullnál?

Aligha így képzelte el a lehetőségeit az ausztrál F1-es pilóta, június végére odáig jutottunk, hogy gyakorlatilag nincs más opciója, csak a Red Bull - így viszont nincs jó alkupozícióban...

Már egy bő éve témát szolgáltat Daniel Ricciardo új szerződése, hiszen az ausztrál versenyző jelenlegi kontraktusa 2018 végén lejár és többször is hangsúlyozta, hogy olyan autóban akar ülni, amellyel világbajnok lehet, más most már nem érdekli. Szóba került a Mercedes, de a hírek szerint Lewis Hamilton már aláírt a következő évre és Valtteri Bottas szerződése is a küszöbön áll, ha pedig utóbbi valamiért mégsem maradna, akkor Esteban Ocon léphet a helyére.

Ricciardo a Ferrarinál sem járt szerencsével, hiszen a maranellóiaknál Sebastian Vettel mellett elméletileg lenne helye, de a Scuderiánál a kiszivárgott információk alapján úgy döntöttek, hogy nem fizetik ki az ausztrál igényeit, hanem vagy megtartják Kimi Raikkönent, vagy előléptetik a parádés újoncévet produkáló Charles Leclerc-t.

ricciardónak nem jött be az átigazolási szezon



"Nem hiszem, hogy Daniel jó helyzetben van" - mondta az Autosportnak dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. "A Mercedesnek és a Ferrarinak is van egy-egy egyértelmű első számú pilótája és azt tudom, hogy Daniel nem kapott ajánlatot a Ferraritól. Amennyire tudom, a Renault megtartja a jelenlegi pilótapárosát és nem hinném, hogy olyan fizetési magasságokban járnak, mint amilyet Daniel szeretne."

"Ezek miatt sportszempontból nincs más alternatívája rajtunk kívül. Ezt valószínűleg másképp tervezte. Szeretnénk Daniellel folytatni, de nem minden áron" - tette még hozzá Marko, jelezve, hogy jelen körülmények között ők vannak jobb helyzetben és nem kell nagy fizetést adniuk Ricciardónak.

Felvetődött már lehetséges opcióként a McLaren is, de azt egy világbajnoki álmokat dédelgető pilótának nem feltétlenül kell komolyan vennie jelenleg...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: