DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen: Verstappennek jót tett a magány

A kétszeres Formula-1-es világbajnok, Mika Hakkinen úgy véli, Max Verstappennek jót tett, hogy családja és menedzsere nélkül utazott el a szezon hetedik versenyhétvégéjére Kanadába.

Max Verstappen idei szezonja hagy némi kívánnivalót maga után. A még mindig csak 20 esztendős holland fenegyerek már a 4. szezonját tapossa a királykategóriában, így zöldfülűnek egyáltalán nem mondható, 2018-ban viszont olykor az lehet az ember érzése, hogy Verstappen még mindig nem tanult korábbi hibáiból.

Montrealban már odáig fajultak a dolgok, hogy a holland versenyző kijelentette, ha még egy újságíró arról kérdezi, hogy mostanában miért balesetezik ennyit, azt konkrétan lefejeli. Ez a kijelentés is azt mutatja, hogy Verstappen vállán a szezon egyharmadához érve túl nagy a nyomás, ami akár abból is adódhat, hogy a családja és menedzsere folyton ott van a pilóta nyomában.

A kétszeres Formula-1-es világbajnok, Mika Hakkinen szerint egyáltalán nem jó dolog, ha valakinek folyton duruzsolnak a fülébe, hiszen ekkor nem tud kizárólag a feladatra koncentrálni az adott versenyző. Verstappen és a menedzsmentje ezért közösen úgy döntött, Kanadába egyedül küldi ki a 20 éves pilótát, hátha ez segít majd rendezni gondolatait.



Hogy segített-e? Nos, háromból három szabadedzést az élen zárt, a kvalifikáción és a futamon pedig a harmadik helyen zárt, ami tulajdonképpen a maximum volt azon a hétvégén, hiszen Vettel más dimenzióban körözött Montrealban, Bottasnak pedig szerencséje volt az éppen elegendő üzemanyagjával.

„Dr. Aki Hintsa (a McLaren korábbi csapatorvosa) korábban azt ecsetelte nekem, hogy mennyire fontos az elme tisztán tartása és az, hogy a figyelmem egy bizonyos pontra irányuljon. Biztos vagyok benne, hogy Maxnak most Kanadában sikerült kizárólag a feladatra koncentrálnia” ‒ mondta a McLarennel 1998-ban és 1999-ben világbajnoki címet nyerő Hakkinen.

A finn hozzátette, Verstappennek már nagy szüksége volt erre az eredményre, hiszen az elmúlt időszakban rengeteg kritika érte őt. Ha pedig valakit ennyi negatív dolog ér, annál könnyen meginoghat a bizalom saját magában.

Hogy Verstappennek tényleg ennyit jelentett-e a „magányos” kanadai hétvége, arra akkor kapunk választ, ha a soron következő francia futamra is egyedül utazik.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: