DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull most elégedett lehet Verstappennel

A Kanadai Nagydíjon végre azt a formáját mutatta Verstappen, amit csapata eddig is várt tőle. Helmut Marko szerint a holland mostani teljesítménye a "hülye kritikusok" száját is befogja.

Nagy kő esett le a teljes Red Bull-osok szívéről, amikor vasárnap leintették a Formula-1-es Kanadai Nagydíjat. Pilótájuk, Max Verstappen a 2018-as szezon eddigi hét nagydíjhétvégéjén ugyanis hibát hibára halmozva a mezőny egyik élcsapatában versenyezve tüntette fel egyre rosszabb színben saját magát, az elvesztegetett egyéni és konstruktőri pontokról nem is beszélve. A holland számára május végén érkezett el a mélypont, amikor Monacóban potenciális futamgyőztesként közvetlenül az időmérő edzés előtt törte össze úgy az autóját, hogy azt csapata csak másnapra tudta megjavítani. Helmut Marko, az alakulat tanácsadója és a fiatal tehetségek egyik „szakértője” szerint azonban a húsz éves sztárversenyző túllendült a mélyponton, és Kanadában a lehető legfrappánsabban reagált a kritikákra: hiba nélkül vezette végig a hétvégét.

kanada-dobogo-2018

Hajszálon múlt, hogy nem a második helyre állt fel Verstappen


„Az egész csapat számára megkönnyebbülés, hogy mindkét autónk célba ért” – árulta el Marko a versenyt követően. „Egy dobogós és egy negyedik helyezés a mérleg, ráadásul Maxnek most már ezeket a hülye kritikákat sem kell hallgatnia. Mindhárom szabadedzésen ő volt a leggyorsabb, majd a harmadik helyre kvalifikálta magát. Egész hétvégén egyetlen egyszer nem hibázott, még a felnit sem karcolta meg. Ezt vártuk is tőle, és úgy gondolom, hogy számíthatunk még ilyen versenyekre a későbbiekben. Frappánsan válaszolt, ugyanis megtette, amit meg kellett tennie” – dicsérte Verstappent.

Hosszú, padlógázas szakaszai és a három DRS-zónája miatt Montreal  papíron egyáltalán nem kedvez az erőhátrányban lévő Red Bull-os autóknak, így Daniel Ricciardo és Verstappen top 5-ös helyezését több mint kielégítőnek tartja az egykori 1-es versenyző. „Láthattuk Ricciardo utolsó körös leggyorsabb körét, miközben Max is látványosan zárkózott fel [Valtteri] Bottasra. Talán kicsit hamarabb kellett volna támadnunk, bár az előzést ezen a pályán betiltották. Szerintem ez az eredmény a maximum számunkra” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: