DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas: Még egy kör és harmadik vagyok

A Mercedes finn pilótájának kis híján kifogyott a benzin az autójából a Kanadai Nagydíjon, és a nagy takarékosságban alig tudta maga mögött tartani az utolsó két körben a vészesen közeledő Verstappent.

Nem véletlen, hogy Valtteri Bottas ismét dobogóra állhatott Montrealban, hiszen a Mercedes finn pilótája mindig jól szerepelt idáig a kanadai versenyen. Most sem volt ez másként – bár nagyon bosszankodott az elveszített pole pozíció miatt –, és bizony kétszer is leintették a második helyen. Mindenesetre Bottas nagy művész a benzintakarékoskodás terén, ugyanis az utolsó két körben megérkezett rá Max Verstappen (Red Bull), és az üzemanyagból kis híján kifogyó Mercedesszel alig tudta a hollandot maga mögött tartani.

bottas-montreal1



A futam végén mindössze egy tized volt már csak a két versenyző között a különbség, azaz tényleg csak egy hajszálon múlt, hogy Bottas végül a második helyen végzett. Kintről persze semmi sem látszódott abból, hogy a finn pilóta milyen gondban van.

„Minden esetben oda kell figyelnünk az üzemanyagszintre, ám most a Ferrari tempója miatt mi ezt nem tehettük meg a futam első felében. Igyekeztem minél közelebb kerülni Vettelhez, aminek az lett később a következménye, hogy aggódhattunk a verseny vége felé. Az első szakaszban rengeteg benzint elhasználtam, így a futam második felében sokáig csak arra kellett figyelnem, nehogy kifogyjon az üzemanyagom. Ezért kerülhetett közel hozzám Max, mert már kritikus volt a benzinszintem. Ha lett volna még egy kör, akkor harmadik lettem volna, mindenesetre Max a versenyt követően azt mondta, igencsak pontosan kiszámoltuk a benzin mennyiségét” – nyilatkozta az autosport.com portálnak Bottas.

bottas-montreal2

A finn szerint Vettel egészen elképesztő tempót diktált a kezdetektől, így semmilyen formában nem tudta tartani vele a lépést.

„Nagyon keményen próbáltam a nyomában maradni, és abban bíztam, hogy a kerékcseréknél majd esélyem lesz az esetleges előzésre. De sajnos be kellett látnom, ehhez most nem volt meg a kellő tempónk, ráadásul a benzinproblémák miatt nem is tudtuk a magunk szájíze szerint irányítani a versenyt” – árulta el a Mercedes finn versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: