DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas bosszús az elvesztett pole miatt

Közel járt, de végül lemaradt karrierje ötödik pole-pozíciójáról Valtteri Bottas. A finn pilóta egy hajszállal kapott ki Sebastian Vetteltől, így érthetően kicsit bosszús volt az időmérőt követően.

Valtteri Bottas a Kanadai Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően kissé visszafogottan nyilatkozott, ugyanis a valós erőviszonyokra csak szombaton derült fény, miután a két Mercedes is feltette a hiperlágy abroncsokat. A Pirelli leglágyabb keveréke két hete Monacóban okozott némi fejtörést a német istállónak, így nemcsak Bottas, hanem a mezőny többi tagja is tűkön ülve várta a szombatot, hogy vajon mire mennek az Ezüst Nyilak a hiperlágyakon.

Nos, Bottas meglehetősen jó eredménnyel zárta a kvalifikációt, ugyanis mindössze 0.081 ezredmásodperccel kapott ki az időmérőt megnyerő Sebastian Vetteltől.

 

„A Ferrari közelében voltunk, mindig bosszantó ilyen kis különbséggel kikapni" ‒ mondta Bottas a Sky Sports riporterének, Paul di Restának. A  finn az első sorból rajtolva jó versenyben reménykedik vasárnap és bízik benne, hogy a futam végén lesz minek örülnie.

Annak viszont már most örülhet, hogy csapattársát, Lewis Hamilton Bahrein és Kína után idén harmadjára sikerült legyőznie a kvalifikáción. Igaz, a pontokat vasárnap osztják, de az egyértelműen látszott, hogy az időmérő edzésen Bottas valamit jobban csinált.

A rajtlámpák kialvását követően sűrűn kell majd a tükröt néznie a finn pilótának, ugyanis a mögé kvalifikáló Max Verstappen hiperlágy abroncsokon kezdheti meg a 70 körös száguldást, míg Bottas (a két Ferrarihoz és Hamiltonhoz hasonlóan) ultralágy gumikon fog felállni a rajtrácsra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: