DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Stroll: Abszolút nem vagyunk versenyképesek

A Williams vezetése is sajnálja, hogy nem tud jobb autót biztosítani a két pilótájának, ám abban bíznak, hogy megismétlődhet a tavalyi futam, amikor a kanadai versenyző a 17. helyről rajtolva végül kilencedik lett.

Nincs mese, lassan kimondható, hogy a Williams 2018-as szezonját ki lehet dobni a kukába, és a háttérben neki kellene állni a jövő évi autójuk fejlesztésének. Ugyanis a csapat eddigi talán leggyengébb idényét produkálja, és egyértelműen látni versenyről versenyre, hogy képtelenek a fejlődésre. Monacóban például a csapat hibája miatt nem érhetett el komolyabb eredményt Szergej Szirotkin, míg most Lance Stroll hazai versenyén képtelen a csapat egy versenyképes autót a pilótáinak adni.

williams-montreal-dppi



Az időmérőn hiperlágy abroncsokkal sem voltak képesek továbblépni a Q1-ből, és Stroll, valamint Szirotkin csak a mért kör nélkül végzett Romain Grosjeant (Haas), illetve Marcus Ericssont (Sauber) volt képes maga mögé utasítani a rajtrácson, hiszen előbbi a 17., míg az orosz a 18. helyről vághat neki a vasárnapi futamnak.

„A csapat jó és hibátlan munkát végzett ma, a beállításokkal nem volt probléma, így a lehető legtöbbet hoztuk ki a lehetőségeinkből. Sajnos ugyanakkor az autónak nincs meg az a sebessége, amivel akár csak a középmezőny tagjaival versenyezhetnénk, azaz a rossz szereplés okai továbbra sem változtak. Sajnáljuk, hogy nem tudunk jobb autót biztosítani a pilótáinknak. Mindent megteszünk, hogy a futamon jobban szerepeljünk, különösen Lance, akinek a hazai versenyén külön szektort hoztak létre a rajongói számára” – nyilatkozta Paddy Lowe, a Williams műszaki igazgatója.

Stroll szerint maximum abban bízhat, hogy megismétlődik a tavalyi verseny, amikor szintén a 17. helyről indulva végül megszerezte első pontjait a Formula-1-ben, miután kilencedikként leintették.

„Ugyan maradt bennem még két és fél tized egy hiba miatt, de akkor sem kerülhettem volna be a Q2-be, hiszen Gasly hat tizeddel futott nálam jobb időt. Abszolút nem vagyunk versenyképesek, ennek ellenére örülök annak, hogy itt lehetek, mert számomra a hazai futam mindig a legkülönlegesebb az idényben. A verseny egy teljesen másik történet lesz, és abban bízom, újra meg tudom csinálni azt a bravúrt, amit tavaly, amikor ugyanerről a rajthelyről indulva végül a kilencedik helyen zártam” – fogalmazott Stroll.

williams-szirotkin-montreal-dppi 

Szirotkin szerint az most a fő feladatuk, hogy végre megértsék az abroncsok működését, mert enélkül az autó egyensúlyát nem találják, ami döntő lehet a futamon.

„Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy képtelenek vagyunk a jobb helyezésekért küzdeni, pedig mindent megteszek annak érdekében, hogy javuljon a teljesítményünk. Nagyon sok múlik majd azon, miként tudjuk a lehető legjobban kihasználni a különböző gumikeverékeket, mert eddig ebben a kérdésben nagyon el vagyunk maradva” – jelentette ki a fiatal orosz versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: