DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean már csak nevet a pechszériáján

A pénteki mormotagázolás után a szombati időmérőn motorgondjai támadtak a Haas francia pilótájának, aki azonban még így is talált pozitívumot az F1-es Kanadai Nagydíj eddigi szakaszában.

Romain Grosjean számára tulajdonképpen már azelőtt véget ért a montreali időmérő, hogy az elkezdődött volna: a Q1 elején már a bokszutcában elfüstölt a Haasában a Ferrari-motor. Az amerikai istálló egyelőre vizsgálja a probléma pontos okát, egyelőre erőforrás-hibaként írják le a történteket. Mindenesetre a francia versenyző már csak nevet azon, hogy milyen pechszéria sújtja az utóbbi hetekben:

grosjean-montreal-kvali-f1-1



„A következő évi balszerencsémet is eljátszom, de lehet, hogy még többet is. Kemény szériában vagyok, de ezeket mindenki igyekszik a lehető legjobban kezelni. Én már csak nevetek rajta, mert egy pontot túl mást már nem tehetek” – nyilatkozta Grosjean a Sky Sports kameráinak.

Tény, hogy borzalmas időszakon megy keresztül a francia: a melbourne-i évadnyitón előkelő helyről esett ki a kerékcserénél történt hiba miatt, Bakuban a biztonsági autó mögött ment falnak, Barcelonában rajtbalesetet okozott, a Kanadai Nagydíj pénteki napján pedig elütött egy mormotát, ami miatt megsérült autóján az első szárny – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Grosjean azonban még így is talált okot a bizakodásra Montrealban: „A pozitívum, hogy az autó igazán jónak érződik a fejlesztésekkel, nagyon jó tempót diktáltunk az edzéseken. Tudtam, hogy közvetlenül az élmezőny végezhettem volna ma” – fogalmazott a Haas pilótája, aki a motorhiba miatt a rajtrács legvégéről startolhat vasárnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: