DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Ha én unatkoztam Monacóban, milyen lehetett a szurkolóknak?

Sergio Perez számára gyakorlatilag teljesen eseménytelenül telt el a Monacói Nagydíj, amelyen a mexikói kifejezetten unatkozott, főleg úgy, hogy még a pontszerzés sem jött neki össze.

Azok után, hogy az előző két versenyt pontszerző helyen tudta zárni (sőt, a bakui káoszt uralva még a dobogóra is felállhatott), a Force Indiával Sergio Perez Monacóban már nem tudta folytatni ezt a sormintát, és csak tizenkettedik lett egy sokak, például Hamilton szerint kimondottan unalmas versenyen. Maga a mexikói is ezt a tábort erősíti, a versenyen tapasztaltakról a spanyol Marca sportnapilapnak beszélt.

Pedig a versenye biztatóan kezdődött: „Jól indultunk, az első etap kifejezetten jól sikerült. Vigyázni tudtam a gumira, az etap vége felé pedig kimondottan jó ritmusra voltam képes. Aztán volt egy problémám a bokszban a kiállás során, ez pedig teljesen tönkretett mindent.”

00118007_226



A mexikóinak elég egyértelmű véleménye van a versenyről. „Nem akarok belegondolni, hogy ha én unatkoztam, akkor mennyire unatkozhattak otthon a nézők. Semmi nem történt. A Pirelli a maga részéről mindent megtett, de egyszerűen nem lehetett az egész verseny során előzni. Nem voltak elég nagy különbségek ahhoz, hogy támadni lehessen. Ez Monaco, nekünk meg túl nagyok az autóink, így pedig nincs hol előzni. Kár érte, mert egyébként hetedik lehettem volna.”

Legalább a csapattársnak összejött: „Sok pontot vesztettünk ezzel. A Renault kevés pontot szerzett, a McLaren egyet sem, de legalább Esteban révén még mindig több pontot szereztünk, mint a riválisok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: