DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: A normál gumikon még lassabb lettem volna

Vettel a keddi tesztnap után összehasonlította a Pirelli múlt hétvégén bevetett, vékonyabb futófelületű gumiját a teszten használt korábbi vastagságúval; a német szerint azzal még lassabb lett volna

A Ferrari a vártnál gyengébb produkció nyújtott a hétvégi Spanyol Nagydíjon, amire a Pirelli által hozott új, 0.4 milliméterrel vékonyabb futófelületű gumiabroncs lehet a magyarázat. Legalábbis pár napja még így gondolták, ám Sebastian Vettel a keddi tesztnap után a következőt nyilatkozta a Motorsportnak.

„Úgy vélem, ha vasárnap a korábban is használt, vastagabb futófelületű abronccsal versenyzünk, még lassabbak lettünk volna. A mi hibánk volt, hogy nem tudtuk úgy kezelni a gumikat, mint ellenfeleink” ‒ mondta a négyszeres világbajnok Ferrari-pilóta.

„Ez a tesztnap jó összehasonlítási alap volt, és úgy gondolom, van néhány ötletünk, mi lehetett a gond. Mostantól rajtunk múlik, hogy ezeket megvalósítsuk.”



„A teszt a legjobbkor jött számunkra, ugyanis elég gyenge hétvégén vagyunk túl. Nem csak lassúak voltunk, még a gumik életben tartásával is szenvedtünk. Ezek pedig összefüggnek egymással.”

Mario Isola, a Pirelli F1-es igazgatója elmondta, ő kifejezetten megkönnyebbülve hallgatta Vettel szavait.

„A hétvégén az új abroncsok a várakozásainknak megfelelően működtek. Magas hőmérséklet mellett sem jelentkeztek a hólyagosodás tünetei, legalábbis mi ezt tapasztaltuk. Fontosak a visszajelzések, amiket kapunk, és nagyon örülök neki, hogy Sebastian is megerősítette mindezt” ‒ mondta Isola a Motorsportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: