DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egyre közelebb a Red Bull-Honda megállapodás

A Milton Keynes-i F1-es alakulat egyik pilótája és tanácsadója is úgy vélekedik, hogy a Toro Rosso ígéretes formája komolyan növelte az esélyét annak, hogy 2019-ben már japán erőforrásokkal álljanak rajthoz.

Pierre Gasly zseniális versenyzéssel negyedik helyen zárta a Bahreini Nagydíjat az ötödik pozícióból indulva, igaz, ehhez a testvércsapat Red Bull kettős blamája is kellett – Daniel Ricciardo éppen a Renault-motor energiatárolója miatt volt kénytelen feladni a küzdelmet. A leintés után nap versenyzőjének választott Gasly nem győzte dicsérni a Honda-erőforrást, amely F1-be történő visszatérése óta legjobb eredményét érte el a sportágban – csaknem tíz éve már, hogy japán gyártó nem képviseltette magát az első négy között, Rubens Barrichello a 2008-as Brit Nagydíjon zárt harmadikként.



A Toro Rosso szereplésére a Red Bullnál is elismerően csettintettek, és a hinni lehet a nyilatkozatoknak, egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a négyszeres világbajnok istálló is Hondára vált 2019-ben. „Ez növeli az esélyüket arra, hogy vonzóbban legyenek a Red Bull számára” – vélekedett Daniel Ricciardo. „Ebben a pillanatban ennek semmi köze hozzám, úgy értem, nem állok szerződésben a csapattal a következő évre. A motorokkal kapcsolatos tárgyalásokba nem vonják be a pilótákat, viszont tudatában vagyok annak, hogy változások következhetnek, ez pedig remek a Hondára nézve.”

A Red Bull tanácsadója, a Toro Rosso garázsába a hétvégi futam után átsétáló és gratuláló Helmut Marko megerősítette pilótája szavait. „Mielőtt meghozzuk a döntést, hogy együtt dolgozunk a Hondával, sikeres csomagnak kell összeállnia, és meg kell mutassák, mit terveznek a jövőre” – idézte a szakembert a Motorsport. „Amikor eljön a megfelelő idő, dönteni fogunk. Nagyban kell gondolkoznunk. A megfelelő irányba tart, nektek, újságíróknak pedig tudnotok kell, hogy bátrak vagyunk.”

Annak ellenére, hogy a Renault nyár elejére döntést vár a jelenlegi együttműködés folytatásáról, Christian Horner Red Bull-csapatfőnök szerint nem kell sietniük. „Első sorból nézhetjük végig a szezon első felében történő előrelépést – ez a tervünk” – mondta a brit, pilótája, Max Verstappen azonban úgy fogalmazott, hogy a Honda nem szerepelt eddig a radarján.

„Nem gondoltam erre, és hogy őszinte legyek, nem rajtam múlik. Bármely csapatnál, minél nagyobb erő áll rendelkezésre, annál jobb, de még korán van, meglátjuk” – fejtegette véleményét a holland, de azért ő is elismerte Gasly teljesítményét. „Helmut mellett álltam, amikor néztük (az időmérőt), és jó volt látni, hogy remek kört rakott össze. Az egész csomag nagyszerűnek tűnik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: