DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Idegeskedve lett ötödik Magnussen

A melbourne-i balszerencse után Kevin Magnussen és a Haas visszakapta, amit a szezonnyitón elveszítettek, habár a dán aggasztó jeleket észlelt a VF-18-tól. A csapat előtt újra felrémlett a kettős kiesés képe.

Az Ausztráliában nagyon erős, de dupla kiesést elszenvedő Haas jó tempóját megőrizte Bahreinben is. Ismét Kevin Magnussen mutatott meggyőzőbb teljesítményt csapaton belül: a dán pilóta a hatodik rajtkockából indult, és végül az ötödik pozícióban ért célba. Nagy megkönnyebbülés volt számára a kockás zászló, ugyanis attól tartott, autója nem bírja végig.

„Remekül kezdődik a bajnokság, hála mai teljesítményünknek. Igazán boldog vagyok, és büszke, hogy a csapat része lehetek. Különösen a bokszkiállást végző srácokra vagyok büszke, akiknek kemény napjaik voltak Ausztrália és a mai verseny között” – idézi az F1i.com Magnussent.

„Egy elég nagy kontaktom volt az egyik Renault-val (Hülkenberggel), és bár egy darabig nem éreztem semmit, utána erőteljesen vibrálni kezdett az autó. Olyan ideges voltam, hogy valami el fog törni, hogy inkább visszavettem, és nem érintettem a rázóköveket. Tudtam, hogy Gaslyvel nem állok harcban, ezért arra törekedtem, hogy ne legyen baj, és hozzam be az ötödik helyet” – mondta a dán, aki utoljára a 2014-es Orosz Nagydíjon, a McLarennel ért célba ilyen jó pozícióban.



„Jót tesz a morálnak az ötödik hely” – nyilatkozott Günther Steiner csapatfőnök. „Úgy vagyunk vele, hogy csináljuk meg újra, folytassuk! Senki sem dőlhet hátra most. A bokszkiállások erősek voltak, semmit sem rontottunk el bennük, ilyen téren legalább visszatért az önbizalmunk. Reméljük, hogy legközelebb már két autó lesz a Q3-ban és top 10-ben is.”

Steiner és a csapat többi tagja feszült pillanatokat is megélt, ugyanis Magnussen és Romain Grosjean összecsapott egymással a verseny során. Grosjean annak ellenére védekezett a csapattárs ellen, hogy nem pozícióért harcoltak. A francia autójáról a futam közben karosszériadarabok hullottak le, ő végül csak a 13. pozícióban ért célba.

„El lehet képzelni, hogy éreztük magunk! Nem akartuk Ausztrália déju vujét átélni. Egy ponton két autónk is a pontzónában volt, arra gondoltuk, hogy ez nem csúszhat ki a kezünkből újra! A kettőből egy igazából ki is csúszott. De a fiúk számára nagyon fontos ez az eredmény a nehéz telet és Ausztráliát követően” – zárt Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: