DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: A hatodik hely nem mérvadó

Daniel Ricciardo szerint a Red Bull sokkal jobb formában van, mint ahogy azt a második edzésen láthattuk, ezért a szombati időmérőn ennél előkelőbb pozícióra számít.

Míg az ausztrál az első edzésen a legjobban szerepelt, addig a második gyakorlás során csak a hatodik pozícióban végzett, kilenc tizedre lemaradva az élen záró Kimi Raikkönentől. Ricciardo ugyanakkor biztos abban, hogy ennél több van a Red Bullban, mivel voltak bizonyos tényezők, amik hátráltatták az ausztrált a jobb eredmény elérésében. „Nem hiszem, hogy az este megszerzett pozíciók nagyon fontosak lennének” – idézi Ricciardót a motorsport.com. „Sokkal jobbak lehetünk ennél. Az első körömben forgalomba kerültem, ezért el kellett mennem egy második körre is, és biztos vagyok benne, hogy ott is maradt benne.”

„Változtattunk néhány dolgon az este folyamán, és azok nem úgy működtek, mint arra számítottunk, de igen, a délelőtt jobban alakult.  Ezért kell valami középutat találnunk az autó egyensúlyában, és visszatérni a korábbi beállításokhoz. Ez az edzés nem ment jól, de úgy vélem, hogy annyira nem volt rossz érzés az autóban. ”

Ricciardo2_1



Az ausztrál ugyanakkor biztos abban, hogy előrébb fognak végezni szombaton, kiindulva abból, hogy az egyik olyan gyorskörén, ahol kevés üzemanyaggal ment, feltartotta Valtteri Bottas. „Továbbra is biztos vagyok benne, hogy jó lesz az autónk. Úgy hiszem, hogy holnap jobbak leszünk a hatodik helynél, és a verseny is ennél jobban fog alakulni.”

Csapattársának, Max Verstappenek az első szabadedzés ugyan nem ment jól, motorproblémák hátráltatták, de a második gyakorláson már az ausztrál előtt tudott végezni, igaz mindössze csak hat ezreddel. „Nem annyit mentem, mint ammennyit szerettem volna, de úgy gondolom, hogy a második edzésen jó tempót diktáltam a hosszú etap során. Bár még mindig próbáltam megtalálni az összhangot a géppel ezen a pályán, de miután változtattunk a beállításokon a rövid etapokat követően, egészen gyorsak voltunk a hosszabb távokon, ez pedig jót jelent a verseny szempontjából” – zárta a szavait bizakodóan a holland.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: