DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo nehezen viseli a Mercedes fölényét

Daniel Ricciardo számára egy mélyütéssel ért fel a németek extra módja, amelyet a kvalifikáció záró szakaszában vetettek be. Az ausztrál bízik abban, hogy riválisuk versenytempója nem ennyire erős.

Sokáig úgy tűnt a Q3 elején, hogy a riválisok elkaphatják a mercedeses Lewis Hamiltont, azonban a brit utolsó kifutására egy olyan kört rakott össze, amivel bebiztosította első helyét a holnapi futamra. Hamilton hat tizedes előnye nem csak a nézőket, de Ricciardót is elcsüggesztette.

„Ez szívás” – kezdte a Red Bull ausztrál pilótája, aki közel egy másodperces hátrányban az ötödik pozícióban zárt, de a büntetése miatt a nyolcadik helyről kell nekivágnia az Ausztrál Nagydíjnak. „Ez frusztráló, mert úgy hiszem, hogy mindenki azt szerette volna látni, hogy jobban megszorongatjuk a Mercedest, de így ez egy gyomrossal ért fel mindenki számára.”

Ricciardo2



A Mercedes a Q3 záró szakaszában az általános vélekedés szerint magasabb fokozatra kapcsolta a motort (bár Hamilton szerint ilyen opció nem létezik), és húzott el a riválisoktól. Ricciardo most úgy érzi, hogy az Ezüst Nyilak idei előrelépése a vártnál nagyobbra sikerült. „Nem számítottam ennyire, kiváltképp a Q2 után. Tudtam, hogy van még tartalékuk, számítottam arra, hogy több, mint két tized lesz a különbség. De hogy ez hat tizedre duzzad, olyan volt, mintha mindenki arcába pitét nyomtak volna. Tudom, hogy ők ezt élvezik, és hogy jó helyzetben vannak, de mindenki más utálja. Remélhetőleg fel tudunk zárkózni, és hogy a verseny alatt nem lesz ekkora előnyük, mert ez a mód ijesztő. Meg kell próbálnunk, és ki kell találnunk valamit.”

Az ausztrál, annak ellenére, hogy Hamilton ezzel a pole-lal átvette Ausztráliában a vezetést, úgy véli, hogy a W09-cel az F1 élpilótáinak is meglett volna az első hely, nem kicsinyítve persze ezzel a brit érdemeit. „Úgy vélem, hogy ő nagyon jó, de az is igaz, hogy az autójuk és az egész csomag túl jó. Nem azért, hogy becsméreljem Lewist, egyáltalán nem, de szerintem, ha 90 százalékos lett volna, akkor is meg szerezte volna a pole-t. Úgy érzem, hogy bármelyikünk a legjobbak közül meg tudta volna ezt csinálni a Mercedesben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: