DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton Vettelnek: Le akartam törölni a mosolyt a képedről

A melbourne-i pole-pozíciót óriási előnnyel megszerző négyszeres világbajnok bizonygatta, nem használta utolsó körében a Mercedes ominózus „parti módját”. Mikor ferraris riválisa ebben kételkedett, csípős választ adott neki.

Egészen a Q3-as etap végéig Lewis Hamilton legjobb köre az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén 1:22,051 volt – érdekes, hogy kétszer, a Q2-ben és első Q3-as gyorskörén is pontosan ugyanezt az időt teljesítette –, aztán előhúzta a pole-pozíciót és új pályacsúcsot érő 1:21,164-es eredményt a kalapból. Mindenki a Mercedes korábban emlegetett kvalifikációs „parti módjára” gyanakodott, az időmérőt követően azonban Hamilton állította, nem kapcsolt utolsó körében nagyobb teljesítményű fokozatra.

„Azon a körön ugyanabban a módban voltam, mint az előzőn. A célom az volt, hogy a gumikat megfelelő hőmérsékletre hevítsem, és a szektorokat jól összerakjam. Előtte is futottam jó részidőket, de az egészet is össze kellett raknom” – idézte a motorsport.com Hamiltont. „Biztosíthatlak benneteket, hogy nincs parti módunk. Ugyanazt a fokozatot használtam a Q2-től a Q3 végéig. Nem volt extra mód, egy extra gomb, amit megnyomtam volna.”



Érthető, hogy a sajtóteremben kétkedés fogadta Hamilton szavait, többek között az oldalán ülő, brittől 0,674 másodpercet kapó Sebastian Vetteltől is, aki azt a kérdést tette fel: „Akkor mégis mit műveltél?” A magabiztos Hamilton csípős választ adott: „Vártam rá, hogy megcsinálhassam a jó kört, és azzal letöröljem a mosolyt a képedről!” – mondta.

A világbajnok kitért arra, hogy a Ferrari gyorsabb volt a kvalifikáción, mint amire ő számított, és azt is hangsúlyozta, az elmúlt évek sikerei után is képes örülni a pole-pozíciónak: „Azt lehetne gondolni, hogy a korábbi eredményeink miatt ez a norma, de ez nincs így. Továbbra is intenzív, a szívem is versenyez. Nagyon örültem annak a körnek, szép kör volt. Mindig a tökéletességre törekszem, ez pedig olyan közel volt hozzá, amennyire tőlem telt. Én mindig parti módban vagyok” – definiálta újra az ominózus kifejezést Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: