DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Három tizeden belül kell lennünk

A Red Bull holland F1-es pilótája szerint ez lesz a céljuk a szombati időmérőkön, ugyanis így lehet esélyük legyőzni a Mercedest. A fiatal versenyző a Ferrarival is komolyan számol.

Amióta 2014-ben bevezették a V6-os turbómotorokat, a Mercedes dominálja a szombati kvalifikációkat a Formula-1-ben, nem kis részben az időmérős motorbeállításuknak is köszönhetően. A nemrég befejeződött barcelonai teszteken ugyan nem ezzel, hanem elképesztő megbízhatóságukkal és rendkívül erős versenytempójukkal vívták ki a riválisok és a szakértők elismerését, a Red Bull pilótája, Max Verstappen szerint mégis egy körön kell igazán megszorítaniuk a címvédő gárdát:

verstappen-redbull-barcelona-teszt-2018-1



„Először is, közelebb kell kerülnünk. Ha már három-négy tizeden belülre kerülünk az időmérőn, akkor legalább a versenyen tudunk velük harcolni, mert ott általában szorosabb a küzdelem. Egyértelműen az a célunk, hogy három tizeden belülre jussunk” – jelentette ki Verstappen, akit az ESPN.com weboldal idéz. „Már a 2017 év eleji és végi autóink között is óriási volt a különbség, szóval arra számítunk, hogy jóval közelebb leszünk. Nem tudom, mennyire, majd az edzéseken és az időmérőn kiderül.”

A Red Bull sem produkált rossz előszezont – Helmut Marko szerint például karosszéria terén övék a legjobb autó –, az abszolút köridőket illetően azonban a Ferrari robbantott a teszt végén, hiszen Sebastian Vettel pályacsúccsal zárt az élen. Verstappen a maranellóiakkal is számol: „Ez egy nagyon jó köridő, nem kétséges, de pontosan tudtuk, hogy erősek lesznek, ahogy a Mercedes is. Mi pedig igyekszünk közel lenni hozzájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: