DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Schumacher miatt lehet sok rajongóm

Fernando Alonsónak rengeteg német rajongója van, ami a korábbi, nagy Schumacher-Alonso csaták fényében érdekes. Bár könnyen lehet, hogy éppen a német legenda miatt kedvelik ennyire.

Meglehetősen érdekes és rendkívüli, hogy egy Spanyolországból érkező újonc rajongótáborának hatalmas része Németországból származzon. Különös módon, ez azóta sem sokat változott, Alonso pedig még most sem tudja erre a pontos választ, miért lehet ilyen sok német rajongója.

A később kétszeres világbajnokká váló spanyol lépésről lépésre haladt. Igen fiatalon bekerült a Formula-1-be, majd végigharcolt egy évet a Minardival, 2001-ben. Többször is kitűnt a sereghajtó autóval, de a pontszerzésre esélye sem lehetett. Fokozatosan kiépítette rajongótáborát is, de nem teljesen érthető, miért lett köztük ennyi német.

A Schumacher elleni nagy csaták ellenére is megmaradt a német rajongótábor Alonso mellett


„Úgy vélem, karrierem kezdetén jóval több német rajongóm volt, mint spanyol. Amikor 2003-ban első dobogós helyemet ünnepeltem, nagyjából nyolcvan levelet kaptam szerte a világból. Egy Japánból, egy Hollandiából, egy Olaszországból érkezett, kettőre nem emlékszem pontosan, de 75 pedig Németországból” – emlékezett vissza Fernando Alonso.

2005-ben és 2006-ban Michael Schumachertől rabolta el a világbajnoki címet, majd 2010 és 2013 között, a Ferrari színeiben Sebastian Vettellel vívott hatalmas harcot a bajnokságban. Ennek ellenére, a mai napig óriási rajongás övezi Németországban is. Alonso csak spekulálni tud, mi lehet ennek az oka.

„Talán éppen a Michael Schumacherrel közösen, a Formula-1-ben eltöltött idő miatt. Németország volt a Formula-1 hazája akkor, először Michael ellen, majd Vettel ellen harcoltam, valahogy mindig benne volt az életemben Németország. A családom is kérdezi ennek az okát, de nem tudom. Valamiért kedvelnek engem a németek, én meg őket” – tette hozzá a spanyol ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: