DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: A Mercedes és Ferrari összejátszik, mintha egy csapat lenne

A Red Bull a leendő motorszabályok támogatója, a két rivális csapat épp ellenük van: Christian Horner szerint olyannyira egy követ fújnak, hogy néha megkülönböztetni sem lehet őket. Azt viszont, hogy rivális szériát indítanának, túlzásnak tartja.

Egy véleményen van a Mercedes és Ferrari a 2021-es motorszabályokat illetően: mint jól ismert, a maranellói istálló a kilépés gondolatát is bedobta a nyilvánosságnak, amiről Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója a teszt első napján csak annyit mondott, hogy teljességgel megérthető reakció. Az ellentábort az új szabályok pártján álló Red Bull képviseli, az istálló szemét pedig szúrja a nagy egyetértés:

„A Mercedes és Ferrari úgy dolgozik manapság, mintha egy csapat lenne” – vélekedett Christian Horner csapatfőnök. „Néha még azt is nehéz eldönteni, hogy melyikük melyik. Az utóbbi néhány évben nagyon szoros kapcsolat volt a Ferrari és Mercedes közt. Még egymás autóbemutatóját is közvetítik, és hasonló dolgokat csinálnak mostanában.”



Újra felmerült az a múltban gyakran hangoztatott opció, hogy a Ferrari más csapatokat is rávesz a távozásra, és egy ellen-F1-et szervez meg. Ezt a lehetőséget Horner nem tartja reálisnak:

„Mióta 14 éve az F1-ben vagyok, ahányszor a szerződések megújítására került sor, bumm, máris egy másik szériáról szólt a fáma, mégsem valósult eddig meg, és nem is hiszem, hogy most fog. A Formula-1 a motorsport legfelső foka, és az is fog maradni. A kereskedelmi jogtulajdonos és a szabályozó testület dolga, hogy kimondja, erről fog szólni a jövő. Azután dönthetik el a csapatok, maradni akarnak-e benne vagy sem” – mondta a Red Bull első embere.

A Horner szerint Ferrarival egy követ fújó Toto Wolff is hangsúlyozta, bár sok mindenben egyetértenek a rivális istállóval, a kiszállás nem szerepel a Mercedes opciói közt:

„Elkötelezettek vagyunk a Formula-1 iránt, ez a közös platformunk, amelyből mindannyiunknak előnye származik, ha jól működik. A Formula-1 menedzsmentjének és FIA-nak megadunk mindent, hogy megoldhassák a problémákat, ennek kell lennie határozott, első számú célunknak. A legtöbb dolog, amit Sergio (Marchionne) mond, teljességgel ésszerű, és lefedi a mi álláspontunk is. Kritizálunk egyes dolgokat, mert azt akarjuk, hogy a Formula-1-nek jól menjen. Nagyon sokat invesztálunk ebbe a platformba, ebbe a nagy globális sportba, amely sokat fejlődött az évek során. Felelősnek érezzük magunk” – hangsúlyozta Wolff, hogy a Mercedes az F1-ben képzeli el jövőjét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: