DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Radikális változásokon esett át a Williams

Paddy Lowe beszélt a grove-iak idei F1-es autójáról, annak változásairól és a várakozásokról - jelentősen átalakult az aerodinamika a korábbiakhoz képest.

Ahogy arról már beszámoltunk, csütörtök este bemutatta 2018-as autóját a Williams F1-es csapata - Paddy Lowe technikai igazgató beszélt a friss technikáról:

„Nagyon izgalmas, hogy mindenkinek megmutathatjuk az FW41-est. Ez egy kiváló csapatmunka eredménye, a szervezet minden része hozzátette a magáét. Sok újdonság van az autón, ezek közül több nem egyértelmű, de külsőleg egy nagyon eltérő aerodinamikai koncepciót választottunk, ami néhány jelentős előrelépést eredményez az aerodinamikai teljesítményt tekintve.”

lowe



„Összességében új a megközelítésünk az aerodinamika és a tervezés kapcsolatát tekintve, hogy optimális eredményt érjünk el. Az aero, a felépítés és a súly a három fő terület, amit figyelembe kell venni egy F1-es autó tervezésekor és minden munka, beleérve jó pár radikális változtatást a csomagot, ezzel együtt a Mercedes-motort tekintve vezetett el minket idáig, hogy bemutattuk ma az autót" - magyarázta tovább a szakember.

„Reméljük, hogy ez az autó előrébb lép a rangsorban a teljesítményt tekintve 2017-hez képest. A teljes csapatnak jó előérzete van a két fiatal, tehetséges pilótánkkal, Lance-szel és Szergejjel kapcsolatban, mint ahogy Robert tartalék- és fejlesztő pilótai hozzájárulásával kapcsolatban is.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: