DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Visszafogadná a McLaren Hamiltont

Év végén lejár a brit világbajnok szerződése a Mercedesszel, és nincs csapat, aki ne akarná őt köreiben tudni. A McLaren is így van ezzel - vallotta be vezérigazgatójuk, Zak Brown.

Utolsó évébe ért Lewis Hamilton mercedeses szerződése. A négyszeres világbajnok hatodik szezonját kezdi a német márka Formula-1-es alakulatánál, ám mielőtt még velük végigdominálta volna az utóbbi négy évet, a McLarennél ugyanennyi időt versenyzett.  Bár a Mercedes csapatvezetője semmi akadályát nem látja annak, hogy velük hosszabbítson, sikerei miatt kétségtelen, hogy Hamiltont több másik csapat is meg fogja környékezni. Zak Brown szívesen fogadná őt a McLaren hajóján, ha új kihívásokba szeretne belevágni.

hamilton_2012_action_mclaren

2007 és 2012 között vezette a wokingiak autóját


„Szerintem egy csapat nincs a bokszutcában, aki ne szeretné Lewist saját pilótájának tudni” – idézte őt a Reuters. „Ez alól mi sem vagyunk kivételek. Bárki is szerzi meg őt, azzal sokat segít saját magán. Rengeteget tett már le az asztalra, és a részvényesek barátjának is számít.”

Brown szerint akárki mellett is teszi le voksát Hamilton, döntését nagyban fogja befolyásolni az, egyáltalán meddig akar a Formula-1-ben maradni. Többször hangsúlyozta már, mennyi minden más is érdekli őt a versenyzésen kívül. „Beszélt már a visszavonulásról, szóval ezt is szem előtt tartom. Kétlem, hogy a pénz, vagy a csapat színvonala miatt fejezné be. Én arra gondolok, nem siet ő sehová, kíváncsi arra, hogyan alakul majd ez az éve. Az ülést senki nem fogja eladni alóla. De lehet már rég leszerződtek, csak nem mondták el senkinek.”

Hamiltont már fiatal korában szárnyai alá vette az akkor még Ron Dennis irányítása alatt álló McLaren, így a brit 2007-ben náluk kezdte F1-es karrierjét is. Már abban az évben majdnem rekordot döntött, hiszen újonc szezonjában mindössze egy ponton múlt, hogy világbajnok legyen. 2008-ban azonban befejezte, amit elkezdett: első vb-címét ünnepelte meg a wokingiakkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: