DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton nem tervez kiszállni az F1-ből 2018-ban

Főnöke elmondása szerint Lewis Hamilton és a Mercedes már javában dolgoznak azon, hogy meghosszabbítsák szerződésüket az idei szezonon túlra, ami jelzi azt, hogy a britnek nem áll szándékában máris hátat fordítani a sportnak.

Bár 33 évesen egy világbajnok versenyző még nem is feltétlenül van abban a korban, amikor a visszavonulásáról kellene tanakodni, Hamilton esete egy kicsit eltér a szokványostól, a brit ugyanis többször utalást tett már rá, hogy nem szándékozik túl sokáig F1-es pilótaként élni az életét, elvégre több más projekt és üzleti tevékenység is érdekli, amelyekkel szívesen foglalkozna, például a zene vagy a divat világában.

hamilton_1



Már csak emiatt is ott motoszkál az emberek fejében, hogy amikor Hamilton a csapatával meglévő versenyzői szerződésének végéhez közeledik, bizonyosan elgondolkodik majd azon, hogy vágyik-e egy újabb hosszabbításra. Az idei évben pedig ilyen helyzetbe kerül, hiszen második hároméves kontraktusa 2018 végén jár le a Mercedesnél. Vajon hajlik arra a négyszeres bajnok, hogy újabb három szezonra elkötelezze magát az elmúlt évek sikercsapatánál, ezzel aláírva, hogy legalább 2021 végéig a mezőnyben marad?

A tárgyalás alatt álló évek számát ugyan homály fedi, a Mercedest irányító Toto Wolff azonban annyit elárult, hogy előrehaladott fázisban járnak az egyeztetések a folytatást illetően – ami aligha lenne így, ha Hamilton már elhatározta volna, hogy 2018 lesz az utolsó éve. Emlékezhetünk, három évvel ezelőtt amiatt haladt lassan a folyamat, mert a brit ragaszkodott hozzá, hogy saját részéről egyedül, menedzser nélkül tárgyaljon a feltételekről, és hasonló lehet a helyzet most is.

„Lewis olyannyira fontos elemévé vált a csapatnak, hogy nincs is mit gondolkodni azon, hogy folytassuk a munkát egymással. A tárgyalások már folyamatban vannak, nagyon pozitív hangulatban zajlik minden, és csak idő kérdése, hogy mikor kerül rá a pecsét és az aláírás a dokumentumra” – idézi a csapat élén ötödik évét kezdő Wolffot a Mercedes weboldala.

A címvédő alakulat új autója, a W09 névre keresztelt modell február 22-én, egy silverstone-i eseményen mutatja majd meg magát első alkalommal a világnak, Wolff pedig szokásához híven ezúttal is óvatosan nyilatkozott a felkészülés alakulásáról.

„A hangulat kifejezetten jó, már csak azért is, mert ma fogjuk első alkalommal beindítani az új autót” – mondta csütörtökön. „A fejlesztés persze sosem alakul olyan simán, mint reméljük, elvégre minden a határok feszegetéséről szól. Mindazonáltal azt mondanám, hogy jó telünk volt. Nem történtek komolyabb drámák, de persze az év ezen szakaszában mindig tapintható egy kicsit a stressz a csapaton belül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: