DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brown: Dixon olyan, mint Alonso

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown a négyszeres IndyCar-bajnok Scott Dixont Fernando Alonsóhoz hasonlította, ugyanakkor rámutatott, mi a legnagyobb akadály az F1-en kívüli pilótáknak.

A McLaren főnöke a tengerentúli versenyzők közül Scott Dixont és Josef Newgardent is különleges tehetségnek tartja. Úgy tűnik, hosszú hetekkel Günther Steiner (a Haas F1-es csapatának vezetőjének) nyilatkozata után is még mindig téma az igencsak félresikerült megfogalmazás, amely indulatokat szült az Egyesült Államokban.

Maga Brown sem ért egyet Steinerrel, hogy ne állna készen amerikai pilóta a Formula-1-re, viszont megfogalmazta a hiányosságokat. „A legnagyobb kihívás jelenleg mindenki számára, hogy rettentően kevés a tesztelési lehetőség. Szezon előtt mindösszesen nyolc tesztnap áll rendelkezésre, amit ráadásul egyetlen autóval teljesítünk”.

Dixon Alonsóra emlékezteti Brownt


„Eleve cserélgetni kell a versenyzőket, úgyhogy még elvenni egy fontos napot Fernando (Alonso) négy, vagy Stoffel (Vandoorne) négy napnyi lehetőségéből, ennek semmi értelme. Úgyhogy ameddig a szabályok nem változnak, nagyon nehéz lesz olyan pilótának betörnie, aki a Formula-1-en, vagy a Formula-2-n kívül versenyez, mivel akkora hátrányból indulnak” – mutatott rá a fő gondra Zak Brown.

Maga a rendszer nem igazán engedi, hogy bárkit csak úgy behozzunk. Nagyszerű, hogy a Toro Rosso Brendon Hartley-t szerződtette, mert ez önmagában is egy kockázat, de neki azért van ismerete a pályákról. Kifejezzen úgy gondolom, hogy Josef Newgarden és Scott Dixon is kiemelkedő tehetségek”.

Hogy mi a helyzet az idősödő pilótákkal? „Szerintem inkább az a veszély, hogy végül elveszítik motivációjukat, mintsem túlzottan lelassulnának. Nézzék meg Michael Schumachert, aki még a 40-es éveiben is versenyképes volt. Fernando is ilyen típus, attól még, hogy 37 éves lesz, olyan jól vezet, mint bármikor korábban. Scott Dixon pedig Fernandóra emlékeztet engem. Különlegesen edzett, nagyon lelkes, ugyanolyan gyors, mint régen és a Formula-1-ben is versenyképes lenne” – tért ki a négyszeres bajnokra Brown.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: