DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso papajasárga színű McLarent szeretne

A spanyol elmondása szerint egyelőre nincsenek információi az autó új kinézetéről, de örülne neki, ha egy olyan festéssel versenyezhetne a Formula-1-ben, mint tette azt Indianapolisban.

Alonso tavaly 27 körön keresztül vezetett az Indy 500-as futamon, és noha minden esélye megvolt a győzelemre is, végül önhibáján kívül, a Honda meghibásodása miatt kényszerült kiállni. Azonban nem csak erről és a rengeteg plusz élményről maradt emlékezetes a spanyol számára az amerikai kiruccanás, hanem az autó színe is megfogta a kétszeres világbajnokot, hasonlóan a rajongóihoz. Alonsónak a NASCAR média napján, melyen ő is megjelent, a Motorsport.com pedig feltette a sokakat foglalkoztató kérdést, mit tud az új autó megjelenéséről?

„Egyelőre még nem láttam, de majd kiderül. Bármilyen színnel elégedett lennék, de a McLaren és a narancssárga elválaszthatatlanok, ezért örülnék, ha a narancsszín dominálna, egy olyan, amilyen az IndyCarban is volt. Az egy nagyszerű esemény volt, és a McLaren is kiváló autóval szerepelt” – felelte.

Alonso_Indy500



Nem kerülhette ki a spanyol azonban az Indy 500-on való lehetséges indulását firtató kérdéseket sem: „Szeretnék” – válaszolta. „Fantasztikus tapasztalat volt, és meg szeretném ismételni” – de mielőtt mindenki reménykedni kezdeni, Alonso így folytatta: „De 2018-ban ez nem lesz lehetséges, mivel Monacóban lesz dolgom, azonban egyszer, amikor nem leszek az F1-ben, akkor megpróbálnám újból, hogy ismét átéljem a különleges pillanatokat. Hogy ez 2019-ben megvalósul-e, nem tudom, de a lehető legtöbbet megteszem azért, hogy visszajöjjek.” 

Visszakanyarodva a McLaren új megjelenésére, a wokingiak főnöke, Zak Brown a hónap elején már tett némi utalást, mire számíthatunk tőlük e téren. Úgy fogalmazott, hogy az idei szezon autói közül az övék esnek át a „legnagyobb változáson”. Tavaly egy teljesen új fekete, fehér és narancs kombinációval álltak rajthoz, ezzel pedig egy új korszak kezdetét szerették volna szimbolizálni, miután Ron Dennis, korábbi főnök távozni kényszerült a csapattól.   

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: