DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosbergnek Hamilton legyőzése a legjobb befejezés

A 2016-os világbajnok úgy érzi, nem is álmodhatott volna jobbról, minthogy úgy fejezze be versenyzői karrierjét, hogy csapattársát, Lewis Hamiltont legyőzve megnyeri a világbajnoki címet.

Emlékezhetünk, a két versenyző egymással jó viszonyt ápolt, ám a világbajnoki versengés megváltoztatta kettejük kapcsolatát, 2014-től ugyanis a mezőnyt abszolút mértékben domináló Mercedes istállónál éveken át gyakorlatilag csak ők ketten futottak versenyt a bajnoki elsőségért. Az első két alkalommal a brit diadalmaskodott, ám tavalyelőtt Rosberg visszavágott.

„Ezért versenyeztem mindig, az ilyen típusú csaták miatt. Jobban nem is alakulhatott volna számomra, minthogy minden idők egyik legjobbja ellen harcolhatok úgy, hogy teljesen egyforma autónk van. Csodálatos. Az, hogy a legvégén vertem meg, ez jobb, mint amit remél az ember. Ez adta a karrierem számára a tökéletes beteljesülést” – nyilatkozta Nico Rosberg a Twitteren.

Rosberg karrierje 2016 végén beteljesedett


„Nem is végződhetett volna jobban ez az egész. Hamilton? A magánéletben jó srác. Nem volt idegesítő. Természetesen a kamerák kereszttüzében mindenki más egy kicsit, a nagy Formula-1 légkörében. De a magánéletben, azt mondhatom, hogy rendes és értékes ember” – tért ki nagy riválisára a német.

„A régebbi időkben valóban jó barátok voltunk és most is elismerem őt és mindig is el fogom. Remélem, idővel eljön a nap, amikor újra jobb lesz kapcsolatunk” – tette hozzá Rosberg. Hamiltontól viszont kevés jelet láttunk eddig arra, hogy újra visszaállítaná a korábbi viszonyt egykori nagy ellenfelével.

Ugyanakkor idén Nico Rosberg a német RTL televízió szakkommentátoraként Niki Lauda nyomdokaiba lép és sokat tartózkodik majd a rajtrácson is. Könnyen előfordulhat, hogy a versenyek rajtja előtt Rosberg készít interjút Lewis Hamiltonnal, ami hozhat érdekességeket.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: