DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Hamilton nem fog „energiát ölni” Rosbergbe

A német hajlandó lenne feléleszteni korábbi barátságukat, melyet a bajnoki rivalizálás tett tönkre: Lewis Hamilton azonban nem szándékozik nyitni az egykori csapattárs felé.

A Mercedesnél csapattársakként töltött négy év gyerekkori barátokból ellenségekké fordította Lewis Hamiltont és Nico Rosberget. „Volt, amikor reggel még csak nem is köszöntek egymásnak” – emlékezett vissza az istállónál elnöki pozíciót betöltő Niki Lauda a párosról. Miután a német a 2016-os világbajnoki cím után váratlanul bejelentette visszavonulását, arra lehetett számítani, hogy a kapcsolat normalizálódik, hiszen az egymásra fújás oka megszűnt.

„Jó barátok voltunk a múltban, és ez újra kialakulhat a jövőben is” – nyilatkozta nemrég Rosberg, nyitva hagyva az ajtót az egymásra találás előtt. „Többé már nem vagyunk ellenfelek, én teljesen kiszálltam, ezért nem látom okát, miért ne jöhetnénk ki jól egy idő után.”

2016 utolsó versenyén úgy tűnt, mintha elengedték volna az ellenséges érzéseket


Hiába azonban a Rosberg által felkínált békejobb és a közelség – Monacóban egy kőhajításnyira laknak egymástól –, egyelőre nincs jele annak, hogy a két világbajnok közti távolságtartás enyhült volna. Egy friss interjúban pedig Hamilton kijelentette, nincs is szándékában idejét Rosbergre pocsékolni:

„Utoljára Japánban beszéltem Nicóval. De nem fogok energiát ölni abba, hogy változtassak ezen a kapcsolaton” – beszélt a Stuttgarter Zeitung lapnak arról, hogy vélhetően már sosem fognak egymással újra jól kijönni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: