DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo elhiszi, hogy egyenrangú Verstappennel

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke tett egy olyan megjegyzést – a Max Verstappen köré építendő csapatról –, amely miatt magyarázkodnia kellett a másik versenyzőnek. Daniel Ricciardo hisz abban, hogy nem lesz kivételezés.

Egyre többször hallhatók a hangok, melyek szerint a Red Bull első számú versenyzőként tekint Max Verstappenre, mert hosszabb távon terveznek vele – ezt egyesek azzal támasztják alá, hogy a holland szerződéshosszabbításakor Christian Horner csapatfőnök úgy fogalmazott, hogy Verstappen köré építik az alakulatot. A szezon végén a fiatalabb pilóta kapta meg először a Renault új motorját, ami szintén olaj volt a spekulálók tüzére.

„Nem szeret az ember ilyet hallani. Bár Christian megjegyzését nem olvastam a sajtóban, utólag tudomást szereztem róla” – nyilatkozta Daniel Ricciardo az Autosport lapnak. „Úgy történt tulajdonképpen, hogy odajött hozzám, és tisztázta. Azt mondta, ha láttad a megjegyzést, tudnod kell, hogy nem ragadták ki a szövegkörnyezetéből, de nem volt szándékom, hogy ez kerekedjen belőle. Nem akarom, hogy bármi olyanra gondolj. Harcolunk mindkettőkért.”



„Max kapta a fejlesztett motort az utolsó versenyekre, ez volt az egyetlen dolog, ami különbözött kettőnk között. De nem volt vele semmi gondom, ha úgy lett volna, akkor már beszéltem volna róla” – szögezte le Ricciardo, hogy cseppet sem érzi magát hátrányos helyzetben a csapatánál. „Ha a motorja egy tizeddel gyorsabb, egy belső hang akkor is azt súgja nekem, hogy két tizeddel gyorsabban kell vezetnem nála. Ha jobb vagyok, úgyis le fogom győzni őt! De tudom, hogy többször kell tökéletes teljesítményt nyújtanom, mint ahányszor nem, ha előrébb akarok maradni.”

„Hiszek ebben, ezt 100 %-ig őszintén mondom” – válaszolt arra a kérdésre, érzése szerint minden támogatást megkap-e a világbajnoki küzdelemre, amennyiben a Red Bull versenyképes 2018-as autót épít.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: