DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A szerződése szerint Verstappen első számú?

A Red Bull néhány hete 2020-ig meghosszabbította Max Verstappen szerződését, bár korábban nem volt biztos a holland maradása. Úgy fest, a lehető legjobb döntést hozta a fiatal tehetség.

A 20 éves holland pilóta egyik legfőbb tanácsadója éppen édesapja, a korábbi Formula-1-es versenyző, Jos Verstappen. Az év közepén többször is élesen bírálták a bikákat, amiért az autó lassú, megbízhatatlan és rengeteg potenciális jó helyezést veszít el Verstappen technikai hiba miatt. Azt is elhintette, hogy ha 2018-ban nem lesz sokkal versenyképesebb az autó, továbbáll egy másik csapathoz.

Némileg váratlanul, Austinban egyszer csak hivatalosan bejelentették a felek, hogy Verstappen 2020 végéig meghosszabbította szerződését a Red Bullnál, sőt már arról vizionált Christian Horner csapatfőnök, hogy az ifjú holland maga köré építheti fel a csapatot. Már most látható, hogy vélhetően jó döntést hozott az egyik legnagyobb feltörekvő tehetség, mivel a Red Bull ugrásszerűen javult a nyár óta és már két futamgyőzelemre is képes volt.

Így már rögtön ésszerűnek tűnik Verstappen maradása, fia döntését Jos Verstappen is elismerte. „A csapat a poklot és a mennyországot is megjárta, de újra versenyképes lett. Ha megnézzük, hogy mit tudott az autó a szezon elején és mennyire jó most, azonnal bizonyságot ad arra, mi tesz egy istállót igazi topcsapattá” – dicsérte a Red Bull fejlődését az idősebb Verstappen.

Verstappen szerződésében szerepel, hogy első számú pilóta?


„A változtatások nagyon is illeszkednek Max vezetési stílusához, a stopperóra pedig a legjobb bizonyíték erre” – tette hozzá az édesapa. Egyre több szakértő véli úgy, hogy a Red Bull elkezdett igazán a hollandra összpontosítani, az autót is az ő igényei szerint fejlesztik. Előnyt élvezne a fiatal titán?

„Az a gyanúm, hogy Verstappen most már kedvezményezett helyzetben van csapaton belül. Meglepne, ha a szerződésében nem szerepelne valamiféle elsőszámú pilóta státusz. Annyira fiatal még, hogy ha véget ér ez a hároméves szerződés, még mindig hosszú karriert építhet akár a Ferrarinál, akár a Mercedesnél is” – fogalmazott Martin Brundle, a Sky Sports F1 kommentátora, korábbi F1-es versenyző.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: