DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen nehezen viselte az F1 terhét

A dán F1-es pilóta szerint korábban nagy volt rajta a nyomás, ráadásul előbb kitették a McLarentől, majd vissza kellett szoknia a Renault-nál - a Haasnál viszont úgy érzi, hogy megtalálta, amire szüksége volt.

Dobogós helyezéssel kezdte Formula-1-es pályafutását, azóta viszont nem nagyon találta a helyét a 2017-es szezont megelőzően Kevin Magnussen - a dán pilóta 2015-ben Fernando Alonso miatt a kispadra kényszerült, 2016-ban a Renault-hoz igazolt, de az idény végén onnan is távozott. A Haasnál viszont úgy érzi, hogy megtalálta azt, amire szüksége van - igaz, agresszív stílusa miatt többször is megtalálták.

"Egy kicsit elengedhettem azt a terhet, hogy Formula-1-es pilóta vagyok és élvezhettem a versenyzést, az autókat, a futamokat" - nyilatkozta Magnussen az Autosportnak a 2017-es szezonjával kapcsolatban. 

magnussen-dppi



"Továbbra is koncentrálok és keményen dolgozok, de jobban élvezem ezt az egészet, kevesebb a rossz értelemben vett nyomás. Az biztos, hogy mindig könnyebb, ha jól érzed magad, velem pedig most ez a helyzet a Haasnál. Szeretek együtt dolgozni a srácokkal, szeretem, ahogy a csapat működik és amilyen szellemiség uralkodik itt."

A dán pilóta szerint 2016 azzal telt, hogy ismét visszaszokjon a versenyzéshez és felépítse az önbizalmát, amely eléggé megcsappant, amikor 2015-re kitette az autóból a McLaren. "Nehéz volt egy évet a Formula-1-en kívül tölteni, amikor Fernando miatt elvesztettem az ülésem a McLarennél. Aztán visszatérni, magamra találni, ismét megszokni mindent, ez időbe telt. 2017-ben úgy éreztem, hogy sokkal normálisabb a helyzet, szóval nagyon várom már 2018-at, amikor egy ismert csapattal versenyezhetek. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: